"Nem törlik fel a kormánnyal a padlót"

A médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen, a magyarok demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelezték, a kormány azonban ezt a támadást visszaverte –jelentette ki Orbán Viktor, napirend előtti felszólalásában. A miniszterelnök hangsúlyozta: a támadók érveit nevetségessé tettük. Ideje, hogy mindenki megértse, vége annak a korszaknak, amikor Magyarország adathamisítással eljátszotta a tekintélyét.

A kormányfő azt mondta: a mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót, ahogyan ezt ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették. Egyetlen országtól sem fogadunk el kioktatást, egyetlen országot sem fogadunk el fölénk rendelt ellenőrnek vagy felügyelőknek –szögezte le.

Magyarországon nem azért van demokrácia, mert azt bárki elvárhatja tőlünk, Brüsszel nem Moszkva – hangoztatta a kormányfő.

"Szigorítottuk a szórakozóhelyek működési engedélyhez jutását"
Mindannyiunkat megrázott a West-Balkánban történt tragédia – utalt Orbán Viktor annak a három fiatal lánynak a halálára, akiket januárban tapostak halálra a belvárosi szórakozóhelyen. A miniszterelnök hozzátette: a kormány azóta ellenőrizte és újraszabályozta a szórakozóhelyek működését, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.

"Felszámoltuk az energiafüggőséget"
Magyarország célja az energiafüggőség felszámolása, megkötöttük a szükséges szerződéseket a horváttokkal, a szlovákokkal, megszületett a szlovák-lengyel nyilatkozat. A kelet felől érkező gázellátás mellett hamarosan az északi lelőhelyekhez is hozzá lehet jutni –mondta a miniszterelnök.

"Senkinek nem csökkenhet a fizetése"
A nyugdíjreformról Orbán Viktor azt mondta: az ember 92 százaléka úgy döntött, hogy marad az állami nyugdíjrendszerben. A kormányfő beszélt arról is, hogy január 1-től bevezették: a nők 40 éves munkaviszony után -életkortól függetlenül- nyugdíjba mehetnek. A gyes idejét is visszaállították három évre. Megnyíltak a kormányablakok, az Audi gigantikus beruházásával, több ezer munkahelyteremtő beruházás jön létre Győrben.

Életbe lépett az adóegyszerűsítés a valaha volt legalacsonyabb kulccsal, a kormány saját hatáskörben megtette a lépéseket, és Orbán Viktor hozzátette: az adóreform miatt egyetlen ember fizetése sem csökkenhet.

Címkék: gazdaság