2300 somogyi önadózó jelezte keddig az adóhivatalnak, hogy él a felkínált lehetőséggel és velük készítteti el bevallását. Tavaly Somogyban 7300-an voltak, akik így adóztak.

A csökkentett adattartalmú bevallást nem választhatja pl: egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, speciális jövedelmekkel (külföldi jövedelem, tőkepiaci jövedelem) rendelkező adózó. Azok a magánszemélyek, akik a csökkentett adattartalmú bevallással érintettek lehetnek, részükre nyomdai úton elkészített, csökkentett adattartalmú 1053-as bevallást küldött az állami adóhatóság.

Bevallásukat internetről letöltött programmal kitöltő adózók az előlapon jelölhetik, hogy csökkentett vagy teljes adattartalmú bevallást nyújtanak-e be.

Az adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással összefüggő határidők:

2011. február 15-ig a kitöltött, aláírt 1053 NY nyilatkozatot kell postára adni illetve elektronikus úton elküldeni az adóhivatalnak. A határidő elmulasztása jogvesztő.
2011. április 30-ig az adóhivatal a rendelkezésére álló adatok alapján a bevallási ajánlatot megküldi az adózónak.
2011. május 20-ig  az adózó az egyszerűsített bevallását - szükség esetén a javított adatokkal - május 20. napjáig aláírásával ellátva visszaküldi az adóhatóság részére.
2011. június 20-ig az adóhivatal adózó által eszközölt javítások alapján ismételten kiszámítja az adó alapját a befizetendő illetve visszatérítendő adót, erről június 20. napjáig értesíti az adózót.


Címkék: gazdaság