Nagyéknál az ötgyermeket egyedül nevelő édesanya most is pihen. Timi és Sanyika mellette. Csak a mi kedvünkért kel fel. Súlyos beteg. Villannyal fűtenek. A gázóra helyét találjuk csak a lépcsőházban. A szolgáltató tartozás miatt 7 hónapja leszerelte. Hitelük miatt adósság csapdába kerültek. Fizetnének, részletfizetést is kértek, de a szolgáltató szerint már későn. A nagymama most attól retteg a villanyukat sem tudják majd kifizetni. De fűteni kell.

- Ami kilátástalan az, hogy januárban ment volna dolgozni és hirtelen ilyen súlyos betegséget szenvedett. És nem látunk belőle kiutat, mivel hogy nem mostanában fog hozzájutni nagyobb összeghez. Az anyasági is lejár május-júniusban... - mondta Nagy Lászlóné.

Taszár polgármestere azt mondja: a családon idén már többször segítettek. Most azonban hozzá semmi jelzés nem érkezett.

- Természetesen abban a nagyságrendben amit ő megfogalmazott kérésében, nem biztos hogy tudjuk nyújtani. De a helyi rendeletünknek megfelelően azt a támogatást, amit ilyen élethelyzetben jutottakon az önkormányzat tud adni azt neki is nyújtani fogjuk - reagálta Pataki Sándor polgármester.

Az önkormányzat ügyfélszolgálatán járt a család, ahol egy olyan nyomtatványt is kitöltettek velük, ami szerint nem köthették volna ki a gázt. A gázszolgáltatót adásunkig nem tudtuk elérni. 6 év alatt egyébként kétszeresére nőtt a közműadósok száma. A távhő díjjal tartoznak a legtöbben. Minden negyedik fogyasztó.

Címkék: Nagy Lászlóné, Pataki Sándor, Taszár, gazdaság