szivattyúzás


Évtizedek óta nem esett ennyi eső, mint az idén.  A víz olyan mértékben gyűlt össze a telkeken, hogy már kezdett a melléképületekbe befolyni, és ilyenkor a tűzoltóságnak az a  feladata, hogy megakadályozza, hogy az épületek belsejébe víz jusson. Ez két óra alatt sikerült, délre 20 centit apadt a vízszint. Nehezítette a dolgukat, hogy már nincs hova elvezetni a vizet - tájékoztatott Greffer József tűzoltóparancsnok.

- Az összes ingalantulajdonost föl fogjuk szólítani az átereszeknek a kitisztítására, mert sajnos vannak olyan átereszek, amelyek a víz szabad áramlásának gátat szabnak. Évente  felszólítjuk a tulajdonosaikat, de nem igazán hajtják végre ezeket a kéréseket, felszólításokat. Ha ezt nem teszik meg, akár hidakat is ki kell bontani - mondta Kovács József, balatonkeresztúr polgármestere.
Somogyszerte magas a belvíz. Utoljára 1973-ban volt ilyen kritikus a helyzet. Az idén már  háromszor annyi csapadék esett, mint egy átlagos év hasonló időszakában.. Balatonellén másodfokú készültség vanű, a folyóvizeken, köztük a Kaposon sincs vészhelyzet.

Címkék: gazdaság