A somogyi fürdővezetők azt mondják: ez mentette meg őket. Ekkor szinte annyian voltak, mint tavaly egész nyáron. A fürdők többsége még reméli, hogy visszatér a jó idő. Egy-két hétig még nyitva tartanak.

A két hetes hőséget emlegetik a somogyi fürdők, akkor a kánikulában megteltek a strandok. Igaz, hogy csak néhányan, de a rossz idő ellenére mégis volt, aki strandolt a hétvégén. A víz melegebb a levegőnél, és ugyanúgy lehet játszani, csúszdázni és ugrani is.

fürdő

Több olyan nap is volt idén nyáron, amikor senki nem volt a kaposvári fürdőben.

- Tavaly is gyenge volt, idén még gyengébb, az időjárás miatt összesen a hetedik hóban két hétig dolgoztunk rendesen, mert addig jó idő volt, aztán egy hétig megint ilyen rossz, esős. Nagyon nem volt jó a szezon - mondta Karabulut Ender a strand egyik büféjének üzletvezetője.

72 ezren voltak az idén nyáron a Virágfürdőben. Ez öt százalékkal kevesebb, mint tavaly. Bár most rossz az idő, de idén egy héttel tovább lesz nyitva a létesítmény, szeptember ötödikéig biztosan. Elseje után féláron lehet bemenni.

A marcali fürdő szeptember 12-ig lesz nyitva. ha jó idő lesz, akkor az élménymedencében október közepéig lehet csobbanni. Ebben a fürdőben egyébként ugyanannyian voltak, mint tavaly: 42 ezren. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy több nemzetközi sportversenyt szerveztek. A fürdővezető azt mondja: a rossz idő nekik néha még kedvezett is.

- A Balatonról rengeteg vendégünk volt, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a mi fürdőkben nem volt az idei szezonban visszaesés - magyarázta Czimmerman Árpád, a Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont igazgatója.

Mint ahogy a nagyatádi fürdőben is a tavalyihoz hasonlóan sok vendég volt. Idén 48 ezer látogatójuk váltott jegyet. Az igazgató azt mondja: az idei nyár rendkívül szeszélyes volt.

- Idén nyáron júliusban volt két hét kánikula. Ez a pár nap hozta be az elveszett forgalmat - közölte Iharosi István, a Nagyatádi Városi Termál Strandfürdő igazgatója.

A nagyatádi fürdő szeptember közepéig lesz nyitva. Remélik, hogy addig lesz még néhány napsütéses nap.

Címkék: gazdaság