Múlt héten még hőségriadó volt. Hűsítették magukat a focifesztivál résztvevői a 34 fokban. Hétfőn már a sál, a sapka és a nagykabát is elkelt. A hőmérők 18-20 fokot mutattak. A meteorológiai szolgálattól megtudtuk: ez a hideg nem is olyan szoktalan. 1993. júliusában 4,9 fokot mértek Somogyszobon. A kaposvári Virágfürdőben sem kígyóznak a sorok. Délután csak hárman mertek a vízbe menni.

- Igazából a rossz idő nem sokat számít ilyenkor. Nagyon jó a víz, kint nem sokat vagyunk, inkább bent a medencében - mesélte név nélkül egy fürdőző.

A fürdő vezetője azt mondja: a rossz idő ellenére nem zárnak be. Főszezon van és bíznak a jóidőben. Mert a hőségben 3000-en is megfordulnak itt naponta.

- Elképesztően jó 3 hetet zártunk. Azt kell mondanom, a fürdő történetének talán legjobb 3 hete volt, de hogy az időjárásnak mennyire ki vagyunk szolgáltatva, a mai nap is mutatja. Csak 20 vendég tartózkodik a fürdőnkben - mondta Frank József a Virágfürdő vezetője.

kiurult

A Balaton is kiürült. Aki tudott, hazament. A turnusokban érkezők viszont próbálják elfoglalni magukat. Sokan a benti medencéket választják, de van, aki ilyenkor veszi meg a souvenirt vagy éppen a meleg ruhát.

- Vásárolni, sétálni, sportolni a teniszpályán, nézelődni tulajdonképpen -mesélte Jákfalvi Sándor.

A 20 fokos lehűlés nemcsak az idegenforgalomra káros, hanem a szervezetre is.
A kaposvári sürgősségin még mindig egymás után hozzák a betegeket. Pénteken, a hidegfront közeledtével volt a legnagyobb forgalom. A hétvégén pedig tizedével volt több beteg, mint átlagosan.

- Nagyon sokan jöttek fejfájás különféle formáival, nyilván nem tudták, hogy emögött súlyos ok vagy kevésbé súlyos ok rejtőzik. Viszonylag emelkedett az infarktusok, a szív eredetű panaszok száma - mondta Varga Csaba főorvos.

A hőség egyelőre még várat magára. Hétvégére ígérnek a meteorológusok átmeneti melegedést.

Címkék: Varga Csaba, Jákfalvi Sándor, Frank József, hőség, lehűlés, gazdaság