A Szent Fausztia Irgalmasság Házában több terület szakemberei azon munkálkodnak, hogy a hozzájuk forduló embert testi-lelki-szellemi síkon egyaránt meggyógyítsák. Ezt négy, úgynevezett szolgálat segíti: az egészség, az evagelizációs, a közösségépítő és az imaszolgálat - mondta el a megnyitón az intézményvezető, Hágen Ilona Edit: "A vágyam, hogy megteljen ez a ház élettel. Szeretném tágasra nyitni a kapukat, hogy felekezeti és vallási hovatartozástól függetlenül bárki megtalálja azt a programot, szolgáltatást, amire szüksége van."

Szita Károly polgármester pedig arról beszélt, hogy ez a hiánypótló központ sok területen hozzájárulhat Kaposvár azon törekvéséhez, hogy városunk legyen 2030-ra az ország egyik legegészségesebb települése. Ezt a célt ugyanis lelki egészség nélkül lehetetlen elérni.

Az 1200 négyzetméter alapterületű létesítmény átadóján az is elhangzott: a Kaposvári Egyházmegye hamarosan egy újabb központot is megnyit. A csákányi Reménység Udvara a szenvedélybetegeknek nyújta majd segítő kezet.

Címkék: evangelizáció, Szent Fausztia, Irgalmasság Háza, imádság, hit, szolgálat, gyógyít, Isten, egészség, közösség, egészségügyi anyagok, Kaposvár