Az oltásszámtól függetlenül a kormány azt javasolja, hogy május 28-tól korlátozások nélkül lehessen lakodalmakat tartani. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a mai kormányinfón. Gulyás Gergely azt is elmondta: Magyarország várhatóan a Pünkösd utáni első héten éri el az ötmilliós átoltottsági határt. A kabinet a jövő héten ismét tárgyal az esetleges enyhítésekről. Mindezektől függetlenül a lakodalmak megtartására lehetőség lesz a fenti időponttól.

Június 1-től a nyári táborokat is meg lehet tartani - mondta Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térből (EESZT) szerzett adatok alapján, a QR-kód segítségével a program láthatóvá teszi a koronavírus elleni védettséget, az oltott nevét, a TAJ-számot, az oltás idejét, a védettség tényét vagy annak hiányát.

Az első használat során az EESZT-ben regisztrálni kell és ügyfélkapus azonosításra is van lehetőség.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: lakodalom, védettségi, korlátozás, óvintézkedés, enyhítés, szigorítás, oltóanyag, elhunyt, esküvő, igazolvány, vakcina, beteg, fertőzött, tábor, koronavírus, oltás, járvány, egészségügyi anyagok