A polgármester hozzátette: Kaposváron nem csak a 80 év feletti idősek gondozását vállalják, hanem a fiatalabb, ám segítségre szorulókét is. A város folytatja a programot.

-A kaposváriak közösségének alappilléreit jelentik a szüleink, nagyszüleink. Az általuk lefektetett alapokra építkezhetünk mi. S ezért mindenkor hálásnak kell lennünk, s minden segítséget meg kell adni nekik. Kaposvár ezért fordít különös figyelmet az időseire. Az emberségünk mércéje az, hogy minként bánunk azokkal, akik felneveltek, akik ránk hagyták, ránk bízták Kaposvárt - mondta Szita Károly.

null

A 69 éves Varga Józsefné, Évi néni tapasztalatairól beszélt. A két segítőjére már úgy tekint, mint a családtagjaira. Betegsége miatt nem tudja elhagyni a lakását, ezért nagy segítség neki a program. Elintézik neki a bevásárlást, takarítást, felíratják a receptet. Nélkülük nem boldogulna, állította.

Kaposváron a Segítő Kezek Program keretén belül csaknem 290 idősről gondoskodik 40 gondozó.
Ezen felül házi jelzőrendszere 100 nyugdíjasnak van, s az újabb 20 igényt is kielégíti az önkormányzat. Szociális étkeztetésben 1200 ember részesül, házi segítségnyújtás keretében csaknem 80 főről gondoskodnak. Nappali ellátást is biztosítunk, ezen felül számos pénzbeli segítséget is adunk a rászoruló időseknek. A kedvezményes fürdőbérlettel pedig csaknem 1000, 65 év feletti pihenhet a kaposvári fürdőben.

Címkék: segítő, kezek, kaposvár, egészségügyi anyagok