Az ország déli és nyugati területein lévő fekvőbeteg-ellátó intézményekből a szokásosnál nagyobb betegforgalmat jeleztek a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI) a hétvégi ónos eső miatt - közölte az intézet vasárnap az MTI-vel.

Kiemelték, hogy a betegellátás zökkenőmentes és zavartalan.

A GYEMSZI közleménye szerint jelentősen megnőtt a betegforgalom Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Bács-Kiskun megye kórházainak traumatológiai és sürgősségi osztályain. Győrben ötszörösére emelkedett az ilyenkor szokásos betegforgalom, ezért az ügyeleti létszámon felül további dolgozók behívására is szükség volt. Sopronban 50 százalékkal nőtt a sürgősségi betegellátó osztály forgalma, ott ugyancsak megnövelt dolgozói létszámmal látnak el kéz- és lábtöréses eseteket. Veszprémben szintén nagyobb a betegforgalom, de az ügyeletes dolgozók ellátják a betegeket.

Kaposváron és Szekszárdon kisebb mértékben emelkedett a hétvégi betegforgalom. Kalocsán mintegy 20 százalékos volt a növekedés.

A budapesti traumatológiai ügyeleteken ugyancsak kismértékben nőtt a betegforgalom, ellátási nehézséget sehonnan sem jeleztek a fenntartónak.

Címkék: forgalom, beteg, kórház, somogy, kaposvár, egészségügyi anyagok