Kedden délután nyugaton és az Északi-középhegységben kis eséllyel lehetnek záporok, esetleg zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz az északkeleti szél, egy-egy élénkebb lökés csak az északkeleti országrészben fordulhat elő. 26-32°C várható a délután órákban.

Kaposváron reggel 8 órakor 19 fokot mérhettünk, napközben pedig 29 fokra van kilátás. A Balaton térségében változóan felhős lesz az ég, esetleg egy-egy futó zápor is kialakulhat. Az északi szél mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérsékletek 27-28°C körül alakulnak. Az UV-sugárzás a déli órákban erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. A Balaton vize a hétfő délutáni mérések szerint 23°C-os.

Szerdán inkább nyugaton és az Északi-középhegységben és előterében lehetnek záporok, zivatarok. Az északkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. Délutánra 27 és 32°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökön hidegfront érkezik nyugat felől, ezért előbb nyugaton elszórtan, majd a Dunától keletre többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. 23-28°C várható a délutáni órákban.

Péntektől szárazabb, hűvösebb időre van kilátás, a hét utolsó hétköznapján a Tiszántúlon lehetnek még élénkebb széllökések, 23-24°C várható. A hétvégén nem lesz csapadék, a levegő a délutáni órákra 25-26°C köré melegszik.

Címkék: széllökés, hidegfront, előrejelzés, zivatar, egészségügyi anyagok, Kaposvár