Új vezetői struktúrával és új arculattal vágott neki az idei szezonnak a Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub. Az egyesületnek mostantól elnöke és felügyelő bizottsága is lesz, miközben ketten is csatlakoztak a klubot működtető kft-hez új tulajdonosként. Mindemellett a csapat színei is megváltoztak: a KKK kék-fehérről zöld-fehérre váltott.

Folytassuk is ezzel a fölényes győzelemmel: Branislav Dzunic tanítványai a szezonnyitó mérkőzésen 48 ponttal, 109-61-re győzték le hazai pályán a TF-Budapest csapatát. A KKK-ból hatan is tíz pont fölé jutottak; a legeredményesebb játékos az amerikai Darrion Trammel volt, 21 ponttal.

Sztárvendégek népszerűsítették néhány nappal ezelőtt a rendszeres mozgást és az egészséges életmódot a somogyi vármegyeszékhelyen. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola rendezvényén nyolc szakosztály mutatkozott be.

A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott a közelmúltban a Magyar Diáksport Napjához. A Magyar Diáksport Szövetség immáron 20. alkalommal rendezte meg ezt az országos programot. A kezdeményezés, szeptember utolsó péntekén nagyjából 1400 oktatási intézmény majdnem félmillió tanulóját mozgatta meg.

49 éve jutott fel először a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapata az NB I-be. Az 1975-ös gárda még élő tagjait a napokban köszöntötték a cukorgyári gödörben.

Élőben követték a sakk olimpia történéseit a kaposvári Bástya SE tagjai. Állandó bázisukon, a Polgárok Házában nemcsak szurkoltak a magyar válogatottnak, de egy-egy lépést, egy-egy partit ki is elemeztek.