Nem tudta megnehezíteni a Ferencváros dolgát a Kaposvári Vízilabda Klub az OB I-es bajnokság szombati mérkőzésén - írja a kapospolo.hu. A címvédő zöld-fehérek már az első negyedben magabiztos előnyt harcoltak ki, és Surányi László együttese a folytatásban sem találta az ellenszert a hazaiak gólerős játékára.

A második félidőben már fel tudta venni a versenyt a KVK a fővárosiakkal, ez ugyanakkor csak szoros szettekre volt elegendő a kaposváriaktól. A Fradi végül 21-7-re diadalmaskodott, Vigvári Vendel ötször volt eredményes, míg somogyi oldalon Fülöp Bence volt a legeredményesebb a maga két góljával.

Folytatás csütörtökön és pénteken, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntőjében ismét megmérkőznek majd egymással a felek. Előbb Budapesten, majd a Csik Ferenc Versenyuszodában.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 5. forduló

FTC-Telekom–Kaposvári VK 21–7 (5–0, 7–0, 5–4, 4–3)

Budapest, Népliget, 150 néző. Vezette: Kovács Cs. T., ifj. Kenéz Gy.

FTC: Szakonyi – Mandic (1), Nagy Á. (3), Lugosi, Vigvári Vendel (5), Varga V. (3). Csere: Balla (kapus), Manhercz K. (1), Molnár E. (3), Zeman (1), Bella, Argyropoulos-Kanakakis (2), de Toro (1), Vismeg Zs. (1). Vezetőedző: Nyéki Balázs.

Kaposvári VK: Szilágyi Á. – Besenyei (1), Bede (1), ifj. Berta, Pellei F. (1), Baj (1), Fülöp B. (2). Csere: Kósik (kapus), Aranyi, Pellei K., Schatz, Juhász-Szelei (1), Somogyvári, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 7/5, illetve 3/1.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 2/0.

Kipontozódott: Bede (32. p.).

Címkék: ferencváros, kaposvári vízilabda klub, vízilabda, sport