Második mérkőzésén elszenvedte szezonbeli első vereségét a Kaposvári Női Röplabda Club az Extraligában az UTE otthonában.

Az újpestiek ezúttal is kiválóan röplabdázva hamar kétjátszmás előnybe kerültek, majd a KNRC szépíteni tudott. A negyedik szettre viszont ismét egy nagyon koncentrált UTE érkezett és már a játékrész közepén tízpontos előnyben volt, melyből hetet a végére is megtartott, így megérdemelten nyerte a szettet és a meccset is, így két forduló után továbbra is hibátlan a lila-fehér együttes.

UTE – KNRC 3:1 (21, 20, -20, 18)
Budapest, UTE Csarnok, 341 néző. V.: Horváth M., Sík B.
UTE: Bagyinka 3, Racheva 15, Zólyomi 10, Finé 28, James 4, Ambrosio 9. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Csereklye, Grafort 1, Märcz, Jámbor 2, Khober. Vezetőedző: Alper Erdogus
KNRC: Thana 8, Horváth L. 4, Kojundzic 16, Pezelj 14, Szerényi 3, Grabovska 3. Csere: Rády, Nagy-Hegyesi (liberók), Kotormán 2, Godó 7, Jovanovic. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Edzői értékelés

Alper Erdogus: – Megszereztük szezonbeli második győzelmünket. Jól kezdtük a mérkőzést, az első két szettben mindent kézben tartottunk. A második szettben a nyitásfogadásunkkal voltak problémák, de meg tudtuk oldani a nehezebb labdákat is. A harmadik szettben vesztettünk a fókuszból, emiatt nem játszottunk olyan jól, a nyitásfogadásunk továbbra is akadozott. Örülök, hogy ismét hazai pályán tudtunk nyerni a saját közönségünk előtt. Ma mégtöbb szurkoló volt, mint az előző mérkőzésen, köszönet jár érte és reméljük, hogy ez a jövőben is megmarad. Dolgozunk tovább, mert még nagyon az elején vagyunk mindennek.

Vincent Lacombe: - A mutatott játékunk nem volt ma elég a győzelemhez. Fontos, hogy megértsük gyorsan a hibáinkat, és amint lehet előre lépjünk, hiszen jövő hétre fejlődnünk kell.

Címkék: ute, knrc, röplabda, sport