A Fino Kaposvár három játszmában kikapott az észak-macedón Strumica otthonában a férfi röplabda CEV Kupa első fordulójának keddi első mérkőzésén. A legjobb 32 közé jutásért zajló párharc visszavágója jövő szerdán lesz Kaposváron. A továbbjutóra a török Galatasaray vár.

A magyar és az észak-macedón együttes is a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte meg nemzetközi szereplését. A Kaposvár az osztrák Innsbruckkal, a Strumica pedig a görög Olympiakosszal szemben esett ki egyaránt kettős vereséggel, nyert szett nélkül.

A két csapat tavaly is találkozott egymással, akkor az elitsorozat kvalifikációjában, Bulgáriában a somogyiak 3-0-s sikernek örülhettek. Ugyanakkor az észak-macedón együttes azóta sokat erősödött, szinte a teljes nemzeti csapat a klubban szerepel.

A kaposváriaknál viszont továbbra sem lehetett ott az együttes új kínai feladóátlója, az utánpótlás-válogatott Pao-csi Jang, aki nemzeti csapatbeli kötelességei miatt nem tudott Slobodan Prakljacic vezetőedző rendelkezésére állni. Ráadásul a somogyiak hétfői utazása a vártnál lényegesen hosszabb és viszontagságosabb volt, mivel a zágrábi reptéren - ahova busszal utazott el a Kaposvár - járattörlés miatt órákat kellett várakoznia az együttes tagjainak, így a hétfő esti edzést le kellett mondani.

Az összecsapás kiegyenlített küzdelemmel indult, a Kaposvár többnyire hátrányban volt, de 14-14-ig tartotta a lépést a házigazdával, mely a végjátékot jobban bírta és végül magabiztosan, 25-19-re nyerte a nyitójátszmát.

A második szettben gyorsan ellépett 6-2-re a Strumica, a Kaposvár viszont összekapta magát, visszakapaszkodott és gyakorlatilag a játszma végéig jól tartotta magát, az utolsó pontokat azonban ismét az észak-macedónok szerezték (25-23) és 2-0-ás előnybe kerültek.

A harmadik játszmában aztán hamar négy-ötpontos előnyt alakított ki a Strumica, ezúttal pedig nem engedte vissza a magyar együttest és összességében simán, 72 perc alatt nyerte meg a mérkőzést és kedvező helyzetből utazhat a magyarországi visszavágóra.

CEV Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés (a 32 közé jutásért)

VC Strumica (észak-macedón)-Fino Kaposvár 3-0 (19, 23, 19)

A legeredményesebb játékosok: Gjorgiev 18, Madjunkov 9, illetve Hubicska 14, Djordjevic 14

Címkék: strumica, cev kupa, fino kaposvár, sport