Döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi FC a PMFC otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 10. fordulójában. A tízedik percben Rabatin Richárd egy átlövésből, 25 méterről szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd nyolc perccel később jött is a válasz a vendégektől.

Egy pécsi szöglet után Füredi Szabolcs fejelt közelről, majd a kipattanót követően Tóth Zoltán is célba vette a vendégek kapuját, de Mikler Dániel mindkét esetben védett, majd remekül indította Nicoló Mazzonettot, aki 17 méterről emelte át a labdát a kifutó Helesfay Donát felett. A félidő derekén újra a pécsiek előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, a leshatárról kilépő Daru Bence került ziccerbe, de Mikler Dániel lábbal védte a lövését, majd két perc múlva, erre válaszként Balogh Ákos lőtt kevéssel fölé egy szögletet követően.

A második félidőben a somogyiak előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, hiszen előbb Nicoló Mazzonetto kiugratását követően Babinszky Bence került helyzetbe, elhúzta a labdát Helesfay Donát mellett, de egy kicsit kisodródott, így a lövését a visszazáró Ócsai Mátyás kivágta a gólvonalról, majd Görög Gergő átlövését védte Helesfay Donát.

A mérkőzés hajrájára kapkodóvá vált a játék, egyik csapat sem tudta igazán uralni a meccset, azonban így is mindkét csapat lezárhatta volna a rangadót, hiszen a pécsieknek a pontrúgások, illetve a felívelések után, a zöld-fehéreknek pedig kontrákból adódtak lehetőségeik, de nem esett újabb gól.

PMFC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)

Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. V.: Fehérvári P. (Topálszki Sz., Balogh B.).

PMFC: Helesfay – Konstantinos, Preklet, Füredi – Sági, Ócsai (Morvai, a 67. percben), Rabatin, Fejős (Németh M., a 78.percben), Hegedűs M. – Tóth Z. (Vas B., a 26. percben), Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Balogh Á., Szederkényi, Hadaró – Görög, Horváth B., A. Mazzonetto, Balla (Pressing, az 57. percben), Pusztai – Babinszky, N. Mazzonetto (Zoltán R., a 69. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Rabatin (a 10. percben), illetve N. Mazzonetto (a 18. percben).

Sárga lap: Fejős (a 27. percben), Hegedűs M. (a 81. percben), Rabatin (a 86. percben), illetve A. Mazzonetto (a 32. percben), N. Mazzonetto (a 37. percben), Zoltán R. (a 92. percben).

Székely Tibor: – Jó lenne, ha sok ilyen iramú és hangulatú mérkőzést tudnánk játszani, mindkét tábor végigszurkolta a találkozót, ezt ezúton is szeretném megköszönni a kaposváriaknak, mert fontos volt számunkra a biztatásuk, ami sok erőt adott a játékosoknak. Egy remek dinamikájú meccset játszottunk, sok helyzettel, mindkét oldalon. Amire készültünk, az működött, illetve azt is lehetett látni, hogy a Pécs készült ránk. A játékosaim büszkék lehetnek arra, hogy eljutottak arra a szinte, hogy a PMFC ellen rangadót tudtunk játszani. Ennek a meccsnek is vannak tanulságai, amiket be kell építenünk a munkába. Úgy gondolom, hogy siker, hogy Pécsről egy pontot elhoztunk, amiért sokat tettek a játékosok.

Aczél Zoltán: – A helyezésektől függetlenül a Pécs–Kaposvár mindig egy igazi rangadó, ehhez mérten sokan látogattak ki a mérkőzésre. Minkét csapat felkészült a másik játékából, így helyeként ki is oltotta azt. Az első félidőben volt egy bombagólunk, amit leamortizáltunk azzal, majd egy nagyon fájó gólt kaptunk. A második félidő egy ki-ki meccset hozott, kevés helyzettel. A hajrában úgy érzem, fölénybe kerültünk, de ez meddőnek bizonyult. Sok pontrúgásunk, lepattanó labdánk volt, illetve talán egy büntetőt is kaphattunk volna. A látottak alapján viszont azt gondolom, hogy a döntetlen megfelelt a mérkőzés képének. Ha a csapatom ezen a játékon tud még dolgozni, akkor a jövőben az ilyen találkozókat egy-nullával hozni tudjuk.

Címkék: kaposvári rákóczi fc, nb3, labdarúgás, sport