A Szeged elleni vereség után saját közönsége előtt javíthatott szerdán a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata - írja a kapospolo.hu. A Honvéd elleni mérkőzés ugyanakkor nem ígérkezett egyszerűnek a hazaiak számára. Az első negyedben a vendégek szereztek vezetést, de Dőry és Fülöp góljaival hamar fordított a KVK. A játékrész végén viszont 2-2 állt az eredményjelzőn.

Kissé elaludtak a kaposváriak a második negyed elején. Vadovics és Kiss gyorsan betalált, mínusz kettőről pedig sokáig nem tudtak elmozdulni a vendéglátók. Pellei Kristóf törte meg a gólcsendet, de Hessels Sebastian visszaállította kétgólos különbséget a felek között a nagyszünetre.

A harmadik negyed elején már közte három volt, és hiába próbáltak visszakapaszkodni a kaposváriak, a befejezéseknél többször is hiba csúszott a gépezetbe, így a fővárosiak őrizni tudták az előnyüket.

Az utolsó felvonásban pedig már csak egy csapat volt a medencében, így ötgólos győzelmet könyvelhetett el a Honvéd a Csik Ferenc Versenyuszodában.

A kaposvári csapatból Dőry Farkas 3, Fülöp Bence 2 gólig jutott. Pellei Kristóf és Berta József pedig 1-1 találatig jutott. Folytatás szombaton az OSC otthonában.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 2. forduló

Kaposvári VK–EPS Honvéd 7–12 (2–2, 1–3, 3–3, 1–4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 280 néző. Vezette: varga M., Kovács S.

Kaposvári VK: Kósik – Pellei K. (1), Fülöp B. (2), Vindisch, Hárai, Dőry (3), Pellei F. Csere: Bede, Berta (1), Juhász-Szelei, Vörös, Aranyi, Baj. Vezetőedző: Surányi László.

EPS-Honvéd: Csoma – Kiss B. (1), Hessels B. (2), Ekler B. (3), Vadovics (1), Bencz (2), Szépfalvi. Csere: Kevi, Hessels S. (2), Simon H., Sugár, Gregor, Böszörményi (1). Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól, emberelőnyből: 8/1, illetve 8/3.

Gól, ötméteresből: 2/2, illetve 3/3.

Címkék: honvéd, vízilabda, kaposvári vk, ob1, sport