A Fino Kaposvár kettős vereséggel búcsúzott az osztrák Hypo Tirol Innsbruckkal szemben a férfi röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjétől. A nemzetközi szerepléstől ugyanakkor nem köszönt el a Kaposvár, amely a CEV Kupában a 64 között egy másik első fordulós BL-párharc vesztesével, az északmacedón VC Strumicával találkozik október második és harmadik hetében.

A tavaly is a selejtezőben próbálkozó kaposváriakhoz továbbra sem érkezett meg az együttes új kínai feladóátlója, ráadásul az első meccshez képest Slobodan Prakljacic vezetőedző betegség miatt az akkor kezdő Hubicska Patrikra és az orosz Sztyepan Novoszelovra sem számíthatott, így mindössze tíz játékossal utaztak el Ausztriába.

Az összecsapás első szettje ennek ellenére végig szoros csatát hozott, a somogyiak a legvégéig annak ellenére sem kerültek három-négypontosnál nagyobb hátrányba, hogy a hazaiak rendkívül sok kockázatot vállaltak a nyitásoknál. A hajrában aztán magabiztos lett az osztrák részsiker.

A második felvonásra eléggé "leült" a mérkőzés, a hazaiak a magabiztos összesített előny tudatában igen "ráérősen" röplabdáztak, amit a felszabadultan játszó kaposváriak ki tudtak használni és jó blokkteljesítményüknek köszönhetően 16-12-nél magabiztosan vezettek. Ezt azonban sorozatban hét osztrák pont követte, ami után a házigazdák már nem is engedték ki a kezükből az irányítást, s az újabb megnyert játszmával eldöntötték a párharcot.

A harmadik etapra a biztos továbbjutás ellenére sem cserélte le kezdőcsapatát a hazaiakat edző olasz Lorenzo Tubertini, a szintén nem változtató somogyiak ennek ellenére ismét megléptek négy ponttal. Több hosszú labdamenetet is láthatott ekkor a szép számú közönség, az Innsbruck viszont ezúttal is hamar megfordította az állást. Ugyan a Fino ezt követően is tartotta magát, újabb izgalmakat már nem hozott a 77 perces találkozó.

A somogyiaktól Kalmár Ákos 11 pontot szerzett, a túloldalon Niklas Kronthaler 14-ig jutott.

Férfi röplabda Bajnokok Ligája 1. forduló, visszavágó:

Hypo Tirol Innsbruck (osztrák)- Fino Kaposvár 3-0 (19, 21, 21)

A legeredményesebb játékosok: Kronthaler 14, Hobus 10, illetve Kalmár 11

Továbbjutott: az Innsbruck, kettős győzelemmel (6-0).

Címkék: hypo tirol innsbruck, bajnokok ligája, fino kaposvár, röplabda, sport