A Fejér vármegyei másodosztály Északi csoportjában érdekelt Pátka otthonában harcolta ki a továbbjutást a Kaposvári Rákóczi FC a Magyar Kupa második fordulójában.

A szorosabb első félidő után a második felvonásban beindultak a somogyiak, és végül 9-2-re diadalmaskodtak. A zöld-fehérektől Nicoló Mazzonetto és Babinszky Bence is triplázni tudott.

Pátka–Kaposvári Rákóczi FC 2–9 (1–2)

Pátka, 230 néző. V.: ifj. Hartunk V. (Bencze A., Farkas G.).

Pátka: Dobosi – Varga D. (Pőcze, a 80. percben), Balogh Á., Brettschneider (Szabó S., a 72. percben), Bélik – Timár, Fülöp A. – Horváth T. (Bodó, a 80. percben), Szombati (Takács Z., a 72. percben), Pál M.– Szabó B. (Pernyész, a 84. percben). Játékosedző: Fülöp Alex.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil (Szederkényi, a szünetben), Nagy M., Kis-Fónai – Görög (Balogh Á., a szünetben), Horváth B. (Szabó M., a 75. percben), A. Mazzonetto, N. Mazzonetto, Böndi (Pusztai, a szünetben) – Babinszky, Mayer M. (Pressing, a 75. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Pál M. (a 18. percben), Fülöp A. (az 55. percben), illetve Babinszky (a 14., a 61. és a 79. percben), Mayer M. (a 45. percben), Nagy M. (az 53. percben), Pusztai (az 59. percben), N. Mazzonetto (a 70., a 72. és a 83. percben – az elsőt 11-esből).

Székely Tibor: – Nem indult könnyen a mérkőzés, emiatt jár a gratuláció a Pátkának, mert nagyon megnehezítették a dolgunkat. Szerettem volna több játéklehetőséget biztosítani azoknak, akik eddig kevesebbet kaptak, azonban azt követően indultunk meg, hogy a szünetben hármat is cseréltünk. Az ellenfél egy bár egy picit elfáradt, de sokkal gördülékenyebb lett a játékunk azokkal, akik folyamatosan meccsben vannak. A lényeg, hogy továbbjutottunk, ott vagyunk a harmadik fordulóban.

Címkék: pátka, magyar kupa, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport