Kis Raul triplájára Frank Áron válaszolt rögtön, így 3–3-at mutatott az eredményjelző - kezdi összefoglalóját a delfinek.hu. Néhány könnyű baranyai kosarat hoztak az első percek, majd Puska Bence talált be a sarokból, majd Völgyi Marcell büntetőzhetett 8–7-es hazai vezetéshez segítve csapatát. Ismét könnyen szereztek pontot a baranyaiak. A Kaposvár a padról beálló Bogdán Benedek révén zárkózott 10–12-nél. Labdaeladásukat azonban Amorie Archibald büntette távolról, így ötpontos hátránynál időt kért Branislav Dzunics. Uros Rosic ezt követően messziről szépített az álláson, ám a fegyelmezetten védekező PVSK ismét ellépett. Már 6 pontos fórnak örülhettek a negyed végéhez közeledve, amikor Völgyi büntetőivel zárkózott a KKK. Paár Márk triplájával pedig már 20–21 volt az állás a játékrész végére.

A második etapban Antalics Dániel büntetőivel a vezetést is átvették a somogyiak. Paár pedig a legeredményesebb hazai pontszerző volt ekkor 6 pontjával, amivel tovább növelte a különbséget. Kocsis Zalán beállását követően rögtön gólpasszt adott, majd védőoldalon dobást blokkolt. A nagyszünet előtt öt perccel Darrion Trammell büntetőivel tartották a hazaiak a fórt, ám Molnár Mátyás kinti dobásával 30–30-ra kiegyenlítette a meccset. Nem sokkal később Szőke Bálint közelről, majd Bogdán távolról volt eredményes. Az így kialakult ötpontos előnynél zárkóztak még a pécsiek, majd Trammell rákapcsolt és gyorsan 5 pontot szerzett, így 41–33-re elhúzott a Kaposvár. 

A fordulás után a palánk alatt fordult le gyönyörűen Völgyi, aki kosara után még büntetőt is dobhatott. Antalics is megszerezte első mezőnykosarát a gyűrű alatt, Puska büntetőivel már tíz is volt a somogyi előny. Uros Rosic gyors négy pontjával lett nagyobb a különbség, Archibald újabb triplájával zárkózott csak a PVSK 54–43-nál, erre azonban a sarokból Kocsis válaszolt korábbi csapata ellen szintén távolról. A MAFC korábbi légiósa rákapcsolt és 12 pontot szerzett 6 percnyi játék után 7 pontra faragva a pécsiek hátrányát. Amorie Archibald 22 pontnál tartott, amikor időt kért a Kaposvár. A negyed végéhez közeledve Luka Markovic pontjaival maradtunk a Pécs előtt, majd amerikai irányítónk büntetőzhetett, így 63–52-re módosult az állás.

A záró felvonást pontatlanul kezdték a hazaiak, amit 7 gyors ponttal büntettek a vendégek, így 63–61-nél kért időt a KKK. Trammell 11 pontot dobott szinte egymás után, köztük két hármast is vágott 4 perc alatt, így 76–67-nél kért időt Srecko Sekulovic. Erre jól reagált a vendég gárda, hiszen 6–0-ás rohanással folytatták a meccset, mindössze 3 pontra olvadt a hazai fór. Kis Raul triplájával szakadt meg a hazaiak rossz sorozata, 80–74-nél. Nem állt meg a Pécs sem, így az utolsó perceket Archibald hármasával, majd kettő plusz egyes megoldásával négypontos vezetéssel kezdte a PVSK. Az amerikai már 35-nél járt. Ismét Kis volt eredményes messziről, így 83–84-re zárkózott a KKK másfél perccel a vége előtt. A vezetésért is dobhattak a végén ám Trammell kinti kísérlete kimaradt, és pontot kaptak belőle. Mínusz háromnál még volt újabb esély egyenlíteni, de ez is lejött a gyűrűről, így a Pécs nyerte az edzőmeccset.

Kometa Kaposvári KK–PVSK-Veolia 85–88 (20–21, 22–14, 21–19, 22–34)

Kaposvár Aréna, 400 néző, V.: Szecsődi R., Fodor B., Koncsek B.

Kometa Kaposvári KK: Trammell (24/12), Völgyi Marcell (9), Szőke Bálint (3), Puska Bence (5/3), Kis Raul (10/9). Csere: Bogdán B. (5/3), Markovic L. (8), Antalics D. (4), Uros R. (8/3), Paár M. (6/3), Kocsis Z. (3/3).

Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

PVSK-Veolia: Frank Áron (3/3), Chris Payton (7), Micocic Ognjen (9/3), Amorie Archibald (37/9), Elvis Harvey (4). Csere: Merkl Barna (-), Mokánszki Máté (6/6), Antóni Csanád (4), Plézer Gábor (4), Molnár Mátyás (5/3), Radó Ádám (-), Németh András (9/6).

Vezetőedző: Srecko Sekulovic.

Branislac Dzunic: A mai találkozó és a felkészülési időszak arról szól, hogy mérkőzésen is lássuk azt, amit a edzésen gyakorlunk. Így az eredmény azt gondolom másodlagos. Nem játszottunk rosszul, több jó periódusunk is volt, de a kritikus pillanatokban engedtünk az ellenfelünknek. A lepattanózással küzdeni fogunk és sok eladott labdánk volt.

A felkészülési program

Augusztus 24. Pécsi VSK-Veolia–Kometa Kaposvári KK
Augusztus 28. Kometa Kaposvári KK–Egis Körmend
Augusztus 30. NKA Universitas Pécs–Kometa Kaposvári KK
Szeptember 3.TF-BP.– Kometa Kaposvári KK
Szeptember 6. Veszprém KK– Kometa Kaposvári KK
Szeptember 13-14. Orosz László Emléktorna
Szeptember 19-20. Morgen Ferdinánd Emléktorna

Címkék: kometa kaposvári kk, pécsi vsk, kosárlabda, sport