Uros Rosic
Uros Rosic

Érkezik a szerb-magyar kettős állampolgársággal rendelkező játékos, Uros Rosic, aki a magyar 3x3-as kosárlabda válogatott tagja is. Klubszinten a spanyol harmadosztályban tett kitérő után a Zöld csoport rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli alakulatában hat meccsen 21 pontot, 9,5 lepattanót, 6,2 gólpasszt és 30,8 VAL-t átlagolt.

Völgyi Marcell
Völgyi Marcell

A nagykanizsai születésű Völgyi Marcell is Kaposváron folytatja, így a magyar játékosokat tekintve már teljes a keret. A B csoportban a Nyíregyházában pattogtató játékos centert játszott, így Kaposváron is a 4-5-ös poszton láthatják pályán a szurkolók. Völgyi 2016 óta több szezont is lehúzott az élvonalban sorrendben a Vasas, a ZTE és a Honvéd színeiben. 

Darrion Trammell
Darrion Trammell

Darrion Trammell októberben lesz 24 éves, 178 centis irányító, és az Egyesült Államok egyetemi bajnokságában remekelt. A 22/23-as szezonban egészen az NCAA döntőig menetelt a San Diego State Aztecs gárdájával, ahol kezdőként 13 pontig jutott 29 perc játék után. A találkozót elvesztette ugyan a San Diego, de így is történelmi menetelés volt ez, hiszem az egyetem fennállása során először jutott be a legjobb négy közé.

A San Diego State Aztecs csapatát az NCAA 2024-es ranglistáján a 17. helyre sorolják. Hazánkba nagyon ritkán igazol ennyire magasan rangsorolt csapatból játékos pláne olyan, aki egyetemi karrierje során közel ezer percet töltött pályán és huzamosabb ideig kezdőként szerepelt. Kaposvárra legutóbb a 2004-es bajnokcsapat tagja, Nate James érkezett a legjobban rangsorolt egyetemek egyikéről, a még elitebb társaságba tartozó Duke csapatából.

Címkék: uros rosic, darrion trammell, völgyi marcell, kaposvári kk, kosárlabda, sport