A magyar élvonalban komoly tapasztalatot szerző Luka Markovic is Kaposváron folytatja. A szerb-magyar kettős állampolgárságú kosaras neve ismerősen csenghet a kaposvári szurkolóknak, hiszen a 18/19-es szezonban is kék-fehéreket erősítette a 3-4-es poszton is bevethető kosaras.

Luka Markovic az Alba csapatával bajnoki címet és magyar Kupa győzelmet is ünnepelhetett 2017-ben. A somogyiak új igazolása kilenc évet játszott le a magyar élvonalban, majd kettőt a B csoportban. Érdekesség, hogy pontok tekintetében az élvonalban karriercsúcsát épp kaposvári mezben érte el a Sopron ellen. Az elmúlt esztendőben a Fót csapatát erősítette, ahol 27 pontot is szórt a Piros csoportban.

– Nagyon szerettem Kaposváron játszani. Jó volt a hangulat a csapatban, a szurkolók pedig fantasztikusak. Akkor együtt játszottam Rolival, aki igazi vezér és példakép volt a pályán és azon kívül is, örülök, hogy most is a csapatért dolgozik. Annak pedig még jobban, hogy úgy érezte, engem is szeretne a csapatban – mondta Luka Markovic.

Luka Markovic is meglepődött a kaposvári kiesésen, és alig várja, hogy az Arénában pattogtathasson.

– Nagyon meglepett és szomorú voltam a Kaposvár tavalyi eredménye miatt. Ez a város és a szurkolók nem ezt érdemlik. Azt megígérhetem, hogy ugyanúgy, ahogy eddig, én a szívemet-lelkemet kiteszem majd a pályán minden meccsen. Amikor legutóbb itt játszottam, akkor épült az új csarnok, így most először lesz lehetőségem ott pályára lepni, varom mar! Ahogy a felkészülés kezdetet is, és a találkozást a csapattársaimmal. A kisfiam és a feleségem minden meccsen ott lesznek, szóval ha bicskával nem is, de egy kis dobbal Novak is beszáll majd a szurkolásba – mondta Luka Markovic.

A fiatal kaposvári mag tehát egy rutinos, sokoldalú játékossal bővült Luka Markovic személyében.

Címkék: luka markovic, kaposvári kosárlabda klub, kosárlabda, sport