A rangos viadalon az ország legjobb I. osztályú és II.osztályú versenyzői vettek részt. Somogy vármegyét az LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület tornászai képviselték, nem is akárhogy. Minden színű éremből jutott Kaposvárra több is, összesen 3 arany, 4 ezüst és 2 bronz került az LSC-s lányok nyakába.

Serdülő I.osztályban Vlasics Zorka és Hirt Petra képviselték az LSC-s színeket. Mindketten értékes pontszerző helyeket szereztek. Vlasics Zorka labdával 7., karikával 8.lett, míg Hirt Petra szabaddal és összetettben a 8., buzogánnyal a 6. helyen zárt. Csapatban a 6. helyen végeztek a tehetséges fiatalok. Mindkettőjükre felfigyelt a szakmai vezetés. Vlasics Zorka meghívást kapott a közelgő junior válogató edzőtáborba.

Gyermek I. osztályban Bödő Zora mutatta meg mit tud, és elsőévesként szép versenyzéssel a 10. helyen zárt.

VSK-2 gyermek és serdülő kategóriában kiemelkedő eredmények születtek. Geszti Kíra(2012) az egyéni összetett mellett megnyerte a szabad gyakorlatok versenyét, labdàval bronzérmes lett. Ugyanitt Iberpaker Kata szabaddal a dobogó második fokára állhatott fel, összetettben az előkelő 4. helyen végzett.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A 2011-ben születettek között Molnár Alíz szabaddal lett bronzérmes, összetettben 5. lett, labdával a 6. helyen zárt. Hernádi Csenge labdával éppen lemaradt a dobogóról, összetettben a nyolcadik helyen végzett.

Az LSC serdülő csapata ( Hernádi Csenge, Filótás Fanni, Geszti Kíra, Iberpaker Kata, Molnár Alíz, Varga Emma) ezüstéremnek örülhetett. 

A gyermek csapat szintén orszàgos második lett: Bene Laura, Csernák Flóra, Mannász Maja, Pék Csenge, Szabó Nadin, Ütő Izabella.

A 2014-ben születettek versenyét magasan Pék Csenge nyerte. A 2013-ok népes mezőnyében Szabó Nadin ezüstéremnek örülhetett.

A legkisebbek között az Ács Adrienn, Diszterhöft Bianka, Flach Zsófia és Futó Zsófia összeállítású csapat élete első orszàgos versenyén szépen helytállt. Az egyéni versenyben Futó Zsófia szerepelt a legjobban, a 12. helyen zárt. A lányokat Dr Balogh Orsolya, Borbély Kata, Boros Ninetta és Kutnyák Nikolett készítette fel.

Ezzel a tavasz-nyári versenyszezon véget ért az LSC-s lányok számára, és már meg is kezdik a felkészülést az őszi csapatversenyekre.

Címkék: lsc rg se, ritmikus gimnasztika, országos bajnokság, sport