Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

fotó: MTI/Illyés Tibor
fotó: MTI/Illyés Tibor

Az UEFA vezető testülete a dublini ülésén a 2027-es finálé házigazdaját nem jelölte ki, a döntést szeptemberig elhalasztotta a milánói San Siro átépítése miatt.

Az eseményen kiderült, hogy a második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-liga fináléját 2026-ban Isztambulban, egy évvel később pedig Frankfurtban rendezik.

A Konferencia-liga 2025/26-os idényének utolsó mérkőzésére a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig lipcsei stadionjában kerül sor, 2027-ben pedig Isztambul újabb európai kupadöntőnek ad otthont.

A női BL-finálét két év múlva Oslóban rendezik meg, a 2027-es döntőre viszont új pályázatot írnak ki.

Címkék: Puskás Aréna, Bajnokok Ligája, Budapest, Magyarország, döntő, sport