Az első percek remek iramát követően egy szép akció végén szerzett vezetést a Rákóczi. A tizenharmadik percben Babinszky Bence rohamozott a jobb szélen, majd egy Horváth Balázzsal történő kényszerítő után betört a tizenhatoson belülre, levezette a labdát az alapvonalig, majd centerezett, Hampuk Ádám pedig két méterről passzolt a hálóba (0–1). A játékrész derekán megduplázták előnyüket a kaposváriak: Ekker Milán adott kitűnő labdát Horváth Balázsnak, aki kapásból, hat méterről, kissé jobbról lőtt a jobb alsóba (0–2). A második találat bár egy kicsit megfogta a hazaiakat, azonban még a szünet előtt szépíteni tudtak, hiszen Törőcsik Péter pár jó csel után lőtte ki a bal alsó sarkot (1–2), így a második félidő még bőven tartogatott izgalmakat.

A fordulás után szerkezetet váltottak a vendégek, azonban Székely Tibornak öt perc elteltével új taktikát kellett kitalálnia, miután Pintér Máté begyűjtötte a második sárga lapját is. A következő percekben igen nagy nyomás alá helyezte az Iváncsa a zöld-fehéreket, igen keveset találkoztak a kaposváriak a labdával, azonban akaratból, küzdésből jelesre vizsgázva futballoztak tovább. Horváth Balázs akaratosan küzdött meg egy labdáért, majd estében, a védő mellett lőtt a jobb alsóba (1–3). A kétgólos előny nem tartott sokáig, az utolsó húsz percbe lépve Horváth Fábián bravúros védését követően Madarász Bence elé került a kipattanó, aki két méterről lőtt a hálóba (2–3).

A 89. percben viszont Aradi Csaba fejelt a kapuba (3–3), így úgy tűnt, hogy pontot mentenek az iváncsaiak, akiktől a Barta Barnabás annyira szerette volna megkaparintani a labdát a gólt követően, hogy kakaskodásért kiállították. A csattanó viszont ezt követően jöhetett volna, ugyanis még egy utolsó támadást indítottak a vendégek, melynek végén Pusztai Dániel kiharcolt egy büntetőt, ezt pedig a hazaiak vezetőedzője, Tóth András sem tűrte szó nélkül, így őt is kiállította Juhász Bálint játékvezető. A tizenegyesből Babinszky Bence tehette volna fel a pontot az i-re, de lövését védte Varga Ádám, így elmaradt a bravúr.

Székely Tibor: – Az ilyen mérkőzések viszik előre a csapatunkat. Az első helyezett otthonában játszottunk, az Iváncsa ráadásul egy modern futballt képviselő csapat, nem is véletlenül vezeti a csoportot. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, hiszen kétszer is vezettünk ellenük, sőt, a második félidő ötödik percétől emberhátrányban játszottunk, viszont a szívüket-lelküket kitették a pályára a srácok. Ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, bizakodó vagyok a jövőt tekintve. Azt sajnálom, hogy a végén nem tudtuk értékesíteni a tizenegyest, de azért szép sport a labdarúgás, mert ilyen pillanatokat, ilyen mérkőzéseket lehet megélni általa. Nem vagyok elkeseredve, csupán azért vagyok szomorú, mert a játékosaim megérdemelték volna, hogy elvigyük Iváncsáról a három pontot.

Tóth András: – Van hiányérzetem, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. A Kaposvárnak viszont két kapura lövése volt az első félidőben, ezekből pedig gól lett. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, mozgósítottunk mindent annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de a rohanásban mindig benne vannak a hibák. Nagy erőt mutattunk, hiszen háromszor is felálltunk hátrányból, bár így is keserű lehetett volna a mérkőzés vége, de Varga Ádám hozzátette a magáét. Összességében úgy érzem, elhagytunk két pontot.

Iváncsa KSE–Kaposvári Rákóczi FC 3–3 (1–2)

Iváncsa, Károlyi István Sporttelep, 360 néző. V.: Juhász B. (Bertalan D., Mohos M.).

Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B., Aradi, Kasza, Arisztotelisz (Barta, a 67. percben) – D’Urso (Király D., a 67. percben), Kercsó – Suszter (Székely, a 67. percben), Törőcsik, Kovács S. – Bányai. Vezetőedző: Tóth András.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi D. – Ekker, Horváth B., Pintér M., Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Hampuk (N. Mazzonetto, a 67. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Törőcsik (a 37. percben), Madarász (a 70. percben), Aradi (a 89. percben) illetve Hampuk (a 13. percben), Horváth B. (a 28. és a 65. percben).

Kiállítva: Pintér M. (az 52. percben), illetve Barta (a 89. percben), Tóth András (a 93. percben – kispadról).

Sárga lap: Kercsó (a 62. percben), Kovács S. (a 78. percben), illetve Pintér M. (a 31. percben), Pusztai (a 43. percben), Horváth F. (a 87. percben).

Címkék: iváncsa, nb3, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport