A Kaposvár vendégként 3-1-re nyert a MÁV Előre ellen a férfi röplabda Extraliga döntőjének pénteki második mérkőzésén, ezzel összesítésben 2-0-ra vezet. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc harmadik összecsapása jövő hétfőn lesz Kaposváron.

A finálé első mérkőzésén a Kaposvár viszonylag simán szerezte meg a vezetést, így a kihívó székesfehérváriaknak hazai pályán szinte kötelező volt a győzelem.

A MÁV Előre ennek megfelelően kezdett, az első játszmában hamar tekintélyes előnyt épített ki bátor és pontos nyitásaira alapozva. A vendégek a támadásépítésig sem igazán jutottak el, Slobodan Prakljacic vezetőedző így több poszton cserélt is. A hajrában kozmetikázta az eredményt a Fino, de így is hátrányból kellett folytatnia.

A második felvonásra rendezte sorait a címvédő, játékosai kevesebbet rontottak, míg hazai oldalon némileg megnőtt a hibák száma. Szorosan alakult a játszma, többször is változott a vezető csapat kiléte, de végül a hajrában a Kaposvár volt az, amely a korábbi válogatott Baróti Árpád nyitósorozatával hárommal ellépett, s nem sokkal később egyenlített.

A harmadik etap is szorosan alakult, de a MÁV Előre albán csapatkapitánya, Redjo Koci vezérletével a szett derekán hárompontos előnyt épített ki. Eközben fokozódott a hangulat a pályán, a játékvezetőnek több sárga lapot is ki kellett osztania, mert a felek a hálón keresztül üzengettek egymásnak. A játszma közepi technikai malőr - percekig áll a játék, mert rossz eredmény szerepelt a táblán - a hazaiakat zavarta meg jobban, a somogyiak sorozatban hat szerzett ponttal fordítottak, és jó nyitásaikra, valamint feljavuló sáncmunkájukra alapozva a mérkőzést is megfordították. A hajrában a hazaiak átlója, Pesti Marcell sárga-piros lapos, szettre szóló kiállítása is borzolta a kedélyeket.

A negyedik játszma az elejétől kezdve kaposvári fölényt hozott: a somogyiak ekkor minden játékelemben riválisuk fölé nőttek, a hazai röplabdázók pedig hitehagyottnak is tűntek. A vendégek jó szerváikra alapozva tekintélyes különbséget építettek ki, és egy győzelemre kerültek a címvédéstől.

A 120 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a 18 pontos Koci volt, a kaposváriaktól négyen is elérték a tízpontos határt.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:

MÁV Előre Foxconn-Fino Kaposvár 1-3 (17, -21, -19, -13)

A legeredményesebb játékosok: Koci 18, Ambrus 10, illetve Baróti 15, Novoszelov 13, Hubicska 12, Bögöly 11

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

Címkék: máv előre, extraliga, fino kaposvár, röplabda, sport