Szegeden  vendégszerepelt a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata szombaton, és 3–3-ig, azaz a második negyed legelejéig kiélezett csatát hozott a találkozó - írja a kapospolo.hu. Ennek a játékrésznek a közepét viszont uralták a vendéglától, akik sorozatban három találattal elléptek, leszakítani viszont nem tudták riválisukat.

A második félidő első percében már csak eggyel vezettek a hazaiak, innentől kezdve pedig egészen a hajráig zajlott a csiki-csuki: a Szeged rendre elment kettővel, a Kaposvár ezt mindig lefelezte. Aztán 10–9-nél megszakadt a tendencia, a somogyiak ugyanis egalizáltak 2:56-tal a vége előtt, majd többször támadhattak a vezetésért is, de mégis a hazaiak tudtak elmozdulni Nagy Márton révén az utolsó percben, és még az is belefért, hogy ugyanő ötöst hibázott akkor, amikor már csak 26 másodperc volt hátra.

A Szeged végül átvészelte az utolsó kaposvári rohamokat és 11–10-re nyert, amivel megszerezte első 2024-es pontjait. A KVK még vár az első idei győzelmére, és a hetedik helyről várhatják a középszakasz utolsó fordulóját.

ZUE.HU SZEGEDI VE–KAPOSVÁRI VK 11–10 (3–2, 3–2, 3–4, 2–2)
Szeged, 100 néző. V: Kun Gy., Vogel G.

SZEGED: DANKA– NAGY M. 3, Bóbis B., Horváth Zs., SÁNTA 2, Sziládi, KÜRTI 1.Csere:Pörge, LEINWEBER 4, Horváth V., Tóth Gy. 1, Kasza, Klár. Edző: Kiss Csaba

KAPOSVÁR: KÓSIK – JUHÁSZ-SZELEI 3,Aranyi A. 1, Pellei F., Baj, VINDISCH, DŐRY 2.Csere: KAKSTEDTER 2, Berta 1, Fülöp B. 1,Vadas, Somogyvári, Palatinus. Edző: Surányi László

Kiss Csaba: "Sok hibával játszottunk, jó hír, hogy így is nyertünk. Játékosaim hozzáállását nem érheti kritika, végig százszázalékosan koncentráltak. Győzelmünkkel nyílttá tettük a hetedik helyért folytatott küzdelmet."

Surányi László: "A küzdelmes, jó iramú mérkőzés újabb fejezete a Szeged–Kaposvár vidéki rangadónak. A fegyelmezettebb csapat szerezte meg a győzelmet."

Címkék: Szeged, rangadó, rájátszás, bajnokság, KVK, vízilabda, Kaposvár, sport