A címvédő Vasas nyerte a döntő első meccsét a női röplabda Extraligában, miután kedden 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második összecsapását szombaton rendezik Kaposváron.

A triplázás mellett a veretlen szezonért is küzdő Vasas szurkolói már 20 perccel a kezdés előtt megtöltötték a Folyondár utcai, a fináléra ezúttal is kibővített csarnok lelátóját, s már ekkor igyekeztek a remek hangulattal elbizonytalanítani a története első döntőjére készülő KNRC játékosait.

A mérkőzés első játszmájában ennek ellenére is a rutintalanabbnak számító kaposváriak akarata érvényesült: a vendégcsapat a válogatott Szedmák Réka, valamint idegenlégiósai vezérletével agresszívan röplabdázott és hatékonyan támadott, aminek a Vasas sokáig nem találta blokkvédekezésben az ellenszerét. Végül pont a sáncmunka volt, aminek köszönhetően a házigazda 15-21-ről, illetve 19-23-ról fordítani tudott, és a játék képe alapján némileg váratlanul előnybe került.

A második felvonásra a vendégekben láthatóan benne maradt az "ütés", a Vasas feljavuló védekezésének köszönhetően szinte hibátlanul támadott, s tekintélyes különbséggel duplázta meg előnyét az ekkor minden játékelemben sokkal gyengébben teljesítő Kaposvárral szemben.

A harmadik etapot is a hazaiak kezdték jobban, de a kaposváriak négypontos hátránynál agresszívan, rendkívül sokat kockáztatva kezdtek el szerválni, ezzel sikerült fordítaniuk. A somogyiak jó sorozata azonban nem volt hosszú életű, a hazaiak a gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah vezérletével visszafordították a szettet, és végül 86 perc után a győzelmet ünnepelhették. A mérkőzés legjobbja a 15 pontos Sillah volt.

Női Extraliga, döntő, 1. mérkőzés:

Vasas Óbuda-Kaposvári NRC 3-0 (24, 13, 18)

A legeredményesebb játékosok: Sillah 15, Bannister 13, Abdulazimova 11, illetve Szedmák 10, Vilvert 9

Címkék: knrc, extraliga, vasas, döntő, sport