A Honvéd otthonában is a pontszerzés reményében szállt medencébe a Kaposvári Vízilabda Klub a felsőházban és Fülöp Bence góljával magukhoz is ragadták a vezetést a vendégek az első negyedben - írja a kapospolo.hu. Ezt követően azonban a hazaiak pillanatai következtek, hiszen Kevi Bendegúzék 5-1-re fordítottak, amire ismét Fülöp válaszolt.

A hatodik fővárosi találat után a somogyiak percei következtek. Juhász-Szelei Norbert fújt riadót, majd Somogyvári Ádám szerezte meg az első felnőtt találatát, amit Dőry Farkas akciógólja követett, így pillanatok alatt 6-5 állt az eredményjelzőn. A nagyszünet előtt még Vadovics Viktor talált be, így a félidőben 7-5-re vezettek a házigazdák.

A szünet nem tett jót Surányi László tanítványainak. A vendégek sorra kapták a gólokat, míg támadásban egyre több hiba csúszott a gépezetbe. A kaposvári gólcsendet Kakstedter Bendegúz törte meg, de a harmadik negyedet így is 4-1-re nyerte a Honvéd.

A negyedik negyedet két gyors góllal kezdték Szivós Márton tanítványai, amivel végképp eldőlt a három pont sorsa. Juhász-Szelei Norbert újabb góljával szépített a KVK, majd Vadas Ákos volt eredményes emberelőnyből, míg a találkozót Sugár Péter büntetője, valamint Dőry Farkas találata zárta le.

A kaposváriak ezúttal is nagyot küzdöttek, de a pontszerzéshez ez végül kevésnek bizonyult. A vége 14-9 a Honvédnak.

Endo Plus Service-Honvéd–Kaposvári VK 14–9 (5–2, 2–3, 4–1, 3–3)

Budapest, Kőér utcai uszoda, 120 néző. Vezette: Donauer M., Kovács S.

Endo Plus Service-Honvéd: Farkas D. – Vadovics (2), Fejős (1), Kiss B. (1), Hessles B., Ekler B. (3), Hessels S. Csere: Kevi (2), Ekler Zs. Sugár (1), Gregor (2), Szépfalvi (1), Baksa J. (1). Vezetőedző: Szivós Márton.

Kaposvári VK: Szilágyi Á. – Dőry (2), ifj. Berta J., Pellei F., Fülöp B. (2), Baj, Vindisch. Csere: Kósik (kapus), Aranyi A., Kakstedter (1), Palatinus, Juhász-Szelei (2), Somogyvári (1), Vadas (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 7/5, illetve 7/2.

Gól, kettős emberelőnyből: 1/1, illetve 1/1.

Gól, ötméteresből: 2/2, illetve –.

Kiállítva, végleg cserélve: Ekler Zs. (25. p.), Hessels B. (31. p.).

Szivós Márton: – Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, végig százszázalékosan koncentráltak, csupán apró figyelmetlenségeink, hibáink voltak. A „menekülés a győzelembe” című küldetésünk folytatódik tovább.

Surányi László: – A végeredménytől függetlenül úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk a Honvéd ellen. A harmadik negyedben pecsételődött meg a sorsunk.

Címkék: kaposvári vk, ob1, honvéd, vízilabda, sport