Gyors szolnoki találattal indult a Kaposvári Vízilabda Klub szombati bajnokija, majd Szilágyi Ábel védései is kellettek, hogy ne duplázzák meg az előnyüket a vendégek. Ifjabb Berta József egyenlített a túloldalon, majd 1-3 után ismét az ő találatával zárkóztak a vendéglátók. Jól védekeztek a somogyiak a folytatásban, de támadásban nem mindig a legjobb megoldást választották, így egy negyed után 1 góllal vezettek a vendégek.

A KVK hozta el a labdát a második felvonás elején, az első próbálkozásuk azonban kimaradt. Nem úgy, mint a túloldalon Pető Attiláé, amire Pellei Frank válaszolt egy szemfüles találattal. Kovács Gergő növelte ismét kettőre a vendégek előnyét, majd Juhász-Szelei Norbert szépített, a levegőben pedig ott lógott az egyenlítés esélye is. A Tisza-partiak azonban másképp gondolták, ismét megléptek két góllal, a nagyszünet előtt ráadásul Szilágyi Ábel védése is kellett ahhoz, hogy a hazaiak ne kerüljenek háromgólos hátrányba.

A kaposváriak kapusa a folytatásban is mindent megtett, hogy pótolja az eltiltott Kósik Somát, csakúgy, miközben Pellei Frank tett meg mindent, hogy közelebb férkőzzön csapata a Szolnokhoz. Egy újabb gólváltás után ismét esélye nyílt a kaposváriaknak a hőn áhított egyenlítésre, a helyzetek azonban ezúttal is kimaradtak, miközben Jansik Dávidék nem hibáztak a túloldalon. Olyannyira nem, hogy Pásztor Mátyás emberelőnyös találatával már 9-6-ra vezettek a vendégek, a fehérsapkások pedig egyre több támadást fejeztek be eredménytelenül. A negyed vége előtt még Vámosi Bertold is betalált, így 6-10 állt az eredményjelzőn az utolsó felvonás előtt.

Kapufából hármat is lőttek a kaposváriak a folytatásban, majd kisvártatva a gólszerzés is összejött Kakstedter Bendegúz révén. Dőry Farkas hozta vissza a hazai pontszerzési reményeket, amire Ifj. Berta József találata rátett még egy lapáttal. Kovács büntetője után valamelyest fellélegezhettek a vendégek, majd Pető találatával el is dőlt a három pont sorsa. Közben a kapuban a csereként beállt, mindössze 18 esztendős Szilágyi Gábor is bemutatott néhány bravúrt, aki egyébként az első élvonalbeli találkozóján védett.

A somogyiak ezúttal sem vallottak szégyent felsőházi riválisukkal szemben, a pontszerzés azonban végül nem sikerült a Szolnok ellen.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13 (2–3, 2–3, 2–4, 4–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 220 néző. Vezette: Ercse N., Bereczki M.

Kaposvári VK: Szilágyi Á. – Dőry (2), Vindisch, Pellei F. (2), Baj, ifj. Berta J. (3), Aranyi A. Csere: Szilágyi G. (kapus), Kakstedter (1), Palatinus (1), Juhász-Szelei (1), Vadas, Somogyvári. Vezetőedző: Surányi László.

Szolnoki Dózsa Praktiker: Bányai – Szeghalmi, Kovács G. (5), Jansik D. (2), Vismeg Zs., Pásztor (2), Ágh. Csere: Ionescu, Cseh A., Pető (3), Vámosi (1), Teleki, Böröczky. Vezetőedző: Hangay Zoltán.

Gól, emberelőnyből: 12/5, illetve 11/7.

Gól, ötméteresből: 1/0, illetve 1/1.

Kipontozódott: Pellei F. (28. p.), Palatinus (29. p.), illetve Pásztor M. (28. p.).

Címkék: ob1, szolnok, kaposvári vízilabda klub, sport