Remekül kezdte a Kaposvári Vízilabda Klub az OSC elleni szombati bajnokit az OB I-es bajnokság felsőházában - írja a kapospolo.hu. Fülöp Bence háromszor is vezetéshez juttatta a somogyiakat az első negyedben, amire rendre válaszolni tudtak a fővárosiak, de Dőry Farkas 6 másodperccel az első szünet előtt ismét a KVK-t juttatta előnyhöz.

A második negyed már nem alakult ilyen jól a hazaiaknak. Varga Dániel együttese most is háromszor volt eredményes, de a vendéglátóktól nem érkezett válasz, így a nagyszünetben két góllal az OSC vezetett.

Kiegyenlített játékot hozott a folytatás. 6-6-nál Pellei Frank egalizált, majd Szalai Péter jutatta vezetéshez ismét a fővárosiakat, amit jónéhány gólmentes perc követett, köszönhetően többek között Szilágyi Ábel védéseinek is.

Egygólos vendégvezetésről indult az utolsó játékrész, majd pillanatok alatt háromra nőtt a különbség a felek között. A KVK azonban ezután sem adta fel. Kakstedter Bendegúz és Baj Marcell góljaival visszajöttek a meccsbe, ráadásul Surányi László tanítványainak labdája is volt az egyenlítéshez. Erre azonban már nem futotta a hazaiak erejéből, Tóth Márton találata pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A kaposváriak remekül teljesítettek a tavalyi ezüstérmes OSC ellen, amely ezúttal egy szoros vereségre volt elég. Folytatás jövő szombaton a Szolnok ellen szintén hazai környezetben!

Kaposvári VK - Genesys OSC Újbuda 8-10 (4-3, 0-3, 2-1, 2-3)

Gólszerzők: Fülöp B. 3, Dőry, Kakstedter, Pellei F., Baj, Vindisch, ill. Ten Broek, Tóth m. 3-3, Szalai P., Vigvári Vince, Baksa B., Aranyi M.

Címkék: osc, ob1, kaposvári vízilabda klub, sport