null

A Kaposvár 3-1-re nyert a Békéscsaba vendégeként a női röplabda Extraliga elődöntőjének szerdai, második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A kaposváriak az első, számukra hazai találkozó után azért is bizakodva várhatták a második meccset, mert az alapszakaszban 3-0-ra nyerni tudtak a Viharsarokban. Az elődöntő újabb felvonása az első mérkőzés folytatásaként kezdődött: a somogyiak irányítottak, a hazaiak rendkívül gyenge nyitásfogadásukból nem tudtak megfelelően támadást építeni, ezzel szemben Vincent Lacombe vendégegyüttese agresszív támadójátékával tekintélyes különbséggel szerezte meg a vezetést.

A második felvonásban összeszedettebben röplabdázott a BRSE, amely a bolgár Miroszalva Paskova-Kaneva támadásaival, majd sorozatban "kiosztott" blokkjaival kétszer is elhúzott négy ponttal. A KNRC ugyan egyszer még tudott fordítani, másodszorra azonban már nem engedte vissza a szettbe ellenfelét a Békéscsaba, amelynek játékosai ebben a játékrészben összesen hat pontot érő sáncot jegyeztek és simán egalizáltak.

A harmadik etapot újra gyengén kezdte a Magyar Kupa-ezüstérmes vendéglátó, és bár később felvette az "üzemi hőfokot", a gyorsan összeszedett ötpontos hátrányát sokáig csak kettőre tudta csökkenteni, mert a kaposváriaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt. Az MK-bronzérmes vendégektől a brazil Sara Dias és a magyar válogatott Szedmák Réka volt különösen elemében, vezérletükkel 21-16-ra, majd 24-21-re is vezetett a somogyi együttes. A csabaiak azonban nem adták fel, összesen négy szettlabdát hárítottak, miközben ők is kiharcoltak ötöt, de végül egy hosszúra szálló viharsarki támadás után Szedmákék ünnepelhették második részsikerüket.

A negyedik játszmára lendületben maradtak és négy ponttal ismét elléptek a vendégek, de a Békéscsaba ennél jobban nem szakadt le, igaz, fordítani sem tudott, csak egyenlíteni. Ekkor már mindkét csapat játékosai többször is - a szabályokkal ellentétesen - az ellenfél térfele felé örültek egy-egy megszerzett pontnál, a kaposváriak egyébként remeklő brazil centere, Adriani Vilvert sárga lapot is kapott egy ilyen után. A hajrá előtt ismét többpontos előnyt dolgoztak ki a Szedmákék, amit már nem engedtek ki a kezükből, így 115 perc után egy sikerre kerültek történetük első fináléjától.

A vendégektől négyen, a hazaiaktól hárman zártak legalább tíz ponttal. A párharc harmadik mérkőzése vasárnap lesz Kaposváron.

A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 1-0-ra vezet a MÁV Előre ellen a csütörtöki második találkozó előtt.

Az alsóház szerdai találkozóin az UTE simán, míg a Nyíregyháza szoros meccsen nyert másodszorra is, s vezet egyaránt 2-0-ra összesítésben. Utóbbi, ötszettes találkozón a nyíregyháziak szerb légiósa, Nina Kocic 43 (!) pontot szerzett.

Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés:

Swietelsky-Békéscsaba -Kaposvári NRC 1-3 (-15, 18, -30, -19)

A legeredményesebb játékosok: Paskova-Kaneva 18, Sztepanyenko 16, Pintér 12, illetve Dias, Szedmák 19-19, Vilvert 15

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

Címkék: békéscsaba, knrc, extraliga, röplabda, sport