A Kaposvár hazai pályán 3-1-re legyőzte a Békéscsabát a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, vasárnap. A Magyar Kupa-ezüstérmes csabaiakat edző Tóth Gábornak az első játszmában előbb gyorsan időt kellett kérnie, majd feladót is cserélt, mert az első 12 labdamenetből nyolcat a hazaiak nyertek. Az intelmek, valamint a további változtatások sem használtak, az alapszakasz-második kaposváriak a brazil Sara Dias vezérletével simán szerezték meg a vezetést.

A második felvonásra tudott emelni játéka színvonalán a BRSE, a közönség pedig több hosszú és látványos labdamenetnek is tapsolhatott. Az első labdamenet után azonban ezúttal is csak hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a hajrára pedig ismét tekintélyes különbség alakult ki a csapatok között. A kaposváriak agresszívan, kevés hibával röplabdáztak, Tóth pedig hiába cserélgette ezúttal is a játékosait, nem találta az ellenszert a somogyiak játékára.

A harmadik felvonás első periódusa sok ki nem kényszerített hibát hozott, a hazaiaknál a magyar válogatott Szedmák Réka volt ekkor leginkább elemében, míg a vendégeknél jobban eloszlottak a támadások. Utóbbi bizonyult hosszú távon eredményesebbnek, a viharsarkiak a játszma második felében állva hagyták riválisukat és szépítettek. Kezdetben a negyedik játszmában is a vendégek vezettek, de a csapatkapitány, a portugál Marta Hurst vezérletével az MK-bronzérmes KNRC 5-6 után sorozatban négy pontot szerzett, és ekkor kialakított előnyét a legvégéig megőrizte. A 102 perces találkozó legjobbja a 24 pontos Hurst volt.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzése szerdán lesz Békéscsabán. A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 1-0-ra vezet a MÁV Előre ellen a csütörtöki második találkozó előtt.

Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés:

Kaposvári NRC - Swietelsky-Békéscsaba 3-1 (20, 19, -15, 17)

A legeredményesebb játékosok: Hurst 24, Dias, Szedmák 20-20, illetve Sztepanyenko 17, Paskova-Kaneva 15, Strumilo 10

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Kaposvár javára.

Címkék: békéscsaba, knrc, sport, röplabda