null

A 24. forduló előtt matematikailag mind a Kometa Kaposvári KK-nak, mind az MVM-OSE Lionsnak megvolt az esélye a rájátszásba jutásra – a két, kilenc-kilenc győzelemmel álló csapat egymással mérkőzött a legutóbbi játéknapon - írja a bb1.hu.

Néggyel léptek meg a hazaiak a második percben, ami különbséget sikerült is tartani a folytatásban. Koprivica jegyezte a Kaposvár nyolcadik pontját, majd egy másfél perces gólcsendet Paár tört meg egy triplával – 11-4-re léptek el a hazaiak. Az OSE kapaszkodott, előbb büntetőkkel, majd Thomas révén akciógólokkal háromra jött fel (15-12). Thomas vezetésével fordított is az OSE, 20-15-re lépett el. Az első negyed utolsó percében visszajött egy pontra a házigazda, de Riddley rátett még egy duplát – 21-24.

Abell és Polutak felváltva jegyezték a pontokat a második negyed első percében, majd Thomas hármasával távolodott az OSE (26-32). Filipovity kettesére ismét Thomas felelt, ezúttal is kintről, de az OSE hét pontos előnye alig egy perc alatt háromra csökkent – időt is kértek a vendégek (32-35). Maradt a különbség, majd Filipovity akcióival ledolgozta hátrányát a Kaposvár, 40-40 után azonban előbb Gholston dobott középtávolit, majd Thomas tripláját még egy pontos büntető is követte. Abell és Jean-Marie vezetésével egy pontra csökkent a különbség (45-46). A félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban: Thomas és Gholston pontjaival 46-53 is volt már az állás, de Filipovity triplájával négy pont lett csak a csapatok közti különbség (49-53).

A kaposvári pontokra rendre volt válasza az OSE-nak, nem változott a különbség a harmadik negyed első perceiben. Riddley hármasával viszont nőtt a vendégek előnye, sőt egy duplát is a helyére tett – időt kértek a hazaiak (53-62). Folytatta a pontgyártást az OSE, 53-65-nél már tíz fölött volt a vendégek előnye. Filipovity duplájával és hármasával előbb hétre jött vissza a KKK, majd az újabb OSE-pontokra Szőke triplával, Jean-Marie duplával válaszolt, így már csak néggyel mentek az időt kérő vendégek (65-69). Abell is triplával jelentkezett, és még egy büntetőt is bedobott, de háromnál közelebb már nem tudott felzárkózni a Kaposvár – 71-76-ról jöhetett a záró negyed.

Gholston kettesével rajtolt az utolsó tíz perc, a következő négy pont viszont a hazaiaké volt. Polutak is duplával jelentkezett. Hiába Eaddy triplája, közben az OSE is szorgosan jegyezte a kosarakat, így a negyed közepéhez közelítve még nőtt is a különbség a felek között (80-87). A következő vendég kettesre sem kellett sokat várni, amit immár hazai időkérés követett. A hajrát egyértelműen jobban bírta az előnyét folyamatosan növelő OSE, amely az utolsó percben a 100. pontját is megszerezte. A vége 84-102 lett.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK – MVM-OSE Lions 84-102 (21-24, 28-29, 22-23, 13-26)

Bajnokság, 24. forduló

Kaposvár, Kaposvár Aréna

Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Nyilas István, Horváth Csongor Béla (Fekete László)

Kaposvár: Halmai 4, Abell 18/6, Paár 3/3, Filipovity 25/6, Koprivica 6. Csere: Jean-Marie 12, Eaddy 9/3, Szőke 5/3, Krnjajski 2, Jackson Jr. -.

Oroszlány: Riddley 24/3, Balsay 2, Gholston 17, Stevenson 11, Polutak 13. Csere: Thomas 35/12, Ruják -, Árva-File -.

Címkék: oroszlány, kometa kaposvári kk, kosárlabda, sport