Már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó NB III vasárnapi találkozóján. A somogyiak közül Ekker, Babinszky és Hampuk is betalált az első 45 percben, utóbbi játékos pedig a második játékrész elején is eredményes volt, így végül 4-0-ra verték Székely Tibor tanítványai a Dunaföldvár csapatát.

A zöld-fehéreknek ez volt a kilencedik győzelmet a dél-nyugati csoportban.

Kaposvári Rákóczi FC–FC Dunaföldvár 4–0 (3–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 350 néző. V.: Altorjay Á. (Nagy M., Burján I.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi – Ekker (Rituper, a 86. percben), Horváth B. (N. Mazzonetto, a 68. percben), A. Mazzonetto (Pintér M., a 73. percben), Szederkényi, Pusztai – Hampuk (Mayer M., a 73. percben), Babinszky (Bíró D., a 68. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

FC Dunaföldvár: Vukman (Wolland, a szünetben) – Ladányi V., Gál Sz., Molnár S., Berakali – Horváth A., Dorogi (Kövesdi, a szünetben) – Görög G. (Keresztes B., a 40. percben), Bartha, Tóth Á. (Rabi, a 71. percben) – Urbán P. (Tóth M., a szünetben). Vezetőedző: Varga Balázs.

Gólszerzők: Ekker (a 8. percben), Babinszky (a 26. percben), Hampuk (a 42. és az 51. percben).

Sárga lap: Heil (82. percben), illetve Görög G. (a 35. percben), Keresztes B. (az 58. percben).

Székely Tibor: – Egy jó csapatot sikerült magabiztosan legyőznünk, főleg az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel. Sok olyan játékelemet kaptam vissza, amit gyakoroltunk és ez egy edzőt mindig örömmel tölt el, főleg, ha győzelemmel is párosul. Remek egyéni teljesítményeket láttam, de inkább a csapatjáték érdekel, s az is jól működött. A második félidő második felétől kicsit statikussá váltunk, kevesebb volt a mozgás, a labdabirtoklás, de akkor is magabiztosan tartottuk az eredményt.

Varga Balázs: – A Kaposvár a játék minden elemében jobbnak bizonyult, megérdemelten nyert. Nagy tragédia viszont nem történt, továbbra is a negyedik helyen állunk, harcban vagyunk a dobogóért. Nem erre készültünk, hiszen a Kaposvár több mérkőzését is kielemeztük, begyakoroltuk a taktikát, de ezt nem tudtuk megvalósítani. Vannak ilyen mérkőzések. Megszakadt a tizennégy tét- és edzőmeccsből álló veretlenségi sorozatunk, de ha úgy nézem, hogy minden nyolcadik bajnokin kapnánk csak ki, azt a klub és a szurkolók is elfogadnák.

Címkék: kaposvári rákóczi fc, nb3, labdarúgás, sport