A Kaposvár szerezte meg a bronzérmet a női röplabda Magyar Kupában, miután a DRK négyes döntő szombati helyosztóján 3-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen az Érd Arénában.

A találkozó kezdetére több mint félház volt az Érd Arénában, ahová már elővételben elfogyott a jegyek kilencven százaléka.

A tavalyi bronzcsata "visszavágóján" az első játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a kaposváriak 19-19 után sorozatban öt pontot szereztek, amivel eldöntötték a játékrészt. A nyíregyháziak a végjátékban sokszor pontatlanok voltak nyitásfogadásban, a somogyaiknál viszont a francia feladó Pauline Martin remekül szervezte a játékot.

A második szettben már végig a KNRC vezetett, amely a brazil center Adriani Vilvert vezérletével annak ellenére is simán duplázta meg előnyét, hogy a szabolcsiak a hajrában nyolcpontos hátrányról mínusz egyre visszajöttek.

A harmadik etap nagy részében is a kaposváriak akarata érvényesült, és bár a tavaly 0-2-ről fordító nyírségiek négypontos hátrányból felállva 22-21-nél átvették a vezetést, több pontot már nem szereztek.

A kaposváriak 2021 után másodszor szereztek érmet a kupában.

A 88 perces mérkőzés legjobbja a 15 pontos Vilvert volt.

Röplabda DRK női Magyar Kupa, a 3. helyért:

Kaposvári NRC-Fatum Nyíregyháza 3-0 (20, 22, 22)

A legeredményesebb játékosok: Kocic 12, Carabali 10, illetve Vilvert 15, Hurst 13, Dias 10

Címkék: bronzérem, knrc, magyar kupa, sport