Csak a második felvonás hozott izgalmakat; a nyitó játszmát és a harmadik, utolsó szettet magabiztosan húzta be a házigazda Fino Kaposvár a Kecskeméti RC ellen, vasárnap este - írja a kaposvarvolley.hu.

Az egy nappal korábbi „előmérkőzésen” a három válogatott játékossal megerősített (Boldizsár Péter Andor, Varga Péter és Török Zsombor) Kecskeméti RC legyőzte a Kodályban a Fino Kaposvár junior (U20-as) csapatát. A kaposváriak közül négy játékos – nevezetesen Tóth Gábor, Zarka Márton, Laczó Bálint és Eördögh Bálint – nem igazán lehetett friss, lévén szombaton a junior csapat kezdő játékosaként két mérkőzésen összesen nyolc szettet töltöttek a pályán. A lényeg, hogy a nagycsapat vasárnap este elégtételt vett a juniorok zakójáért.

A nyitó játszmában végig a házigazda Fino Kaposvár akarata érvényesült a pályán. A házigazda somogyiak diktálták a tempót, a Kecskemét csak kapaszkodott ellenfele után. Deák Márk, a vendégek edzője 14–8-nál hiába kérte ki második idejét is, nem tudták feltartóztatni a hazai rohamokat; abszolút nem forgott veszélyben a Fino részsikere. Az első felvonásban Baróti Árpád és Kecskeméti Bálint volt a pontfelelős: mindketten egyaránt hatot gyártottak.

A második játékrészben villámrajtot vett a Fino Kaposvár alakulata, így 3–0-nál már kénytelen volt magához rendelni játékosait a kecskemétiek mestere. Baróti Árpád mindjárt két hatalmas blokkal nyitott, majd az orosz légiós, Stepan Novoselov is gyorsan kiosztott egy látványos takarót. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, de szinte végig a Fino csapatánál volt az előny. A Kecskeméti RC erejét felemésztette az, hogy egyenlítsenek. Ez többször is sikerült, majd 23–23 után állva hagyta ellenfelét a kaposvári társulat. A somogyi csapat még azt is elbírta, hogy ekkor majd két és félszer annyit rontottak, mint kecskeméti ellenfelük. Ennek a játszmának a főszereplője egyértelműen Baróti volt, aki 11 pontig jutott.

A harmadik, utolsó szettben is végig kézben tartotta a mérkőzést a kaposvári együttes. 20–13 arányú hazai vezetésnél aztán Baróti Árpád cserét kért – nem komoly a sérülése, de felesleges kockáztatni, inkább hadd pihenjen a folytatásra –, az őt felváltó Kalmár Ákos pedig azonmód egy jó támadással mutatkozott be. Ha már a pályára került, akkor többször is eredményesen támadott: többek között a 69 perces találkozó utolsó pontját is ő ütötte be.

Folytatás csütörtökön 18 órakor a Kaposvár Arénában, ahol a székesfehérvári MÁV Előre Foxconn elleni rangadó hivatott dönteni arról, hogy a Fino Kaposvár avagy a fehérvári együttes nyeri a bajnoki alapszakaszt, vagyis melyik alakulat várhatja majd előnyösebb helyzetből a rájátszást.

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0 (21, 23, 16)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 457 néző. V.: Mezőffy, Takács Á.

FINO: Magyar 3, Hubicska 11, Novoselov 8, Baróti 20, Bögöly 12, Lescay 5. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kalmár 3. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

KRC: Török S., Kecskeméti 10, Gacs 5, Varga P. 11, Farkas P. 7, Boldizsár 5. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza. Vezetőedző: Deák Márk

Címkék: kecskemét, röplabda, fino kaposvár, sport