Három hely és két győzelem különbséggel állt 17 forduló után a Sopron KC (5. helyezett, 9 győzelem) és a Kometa Kaposvári KK (8. hely, 7 győzelem): egymással csaptak össze a férfi élvonal 18. fordulójában, Sopronban - írja a bb1.hu.

Jean-Marie kettesével indult a meccs, Nichols triplával fordított. Felváltva estek a kosarak, egy-egy ponttal vezetett az éppen sikeres akciót bemutatót fél – 7-7 után is folytatódott a kossárra kosár-sorozat, 11-11-es állást követően viszont Mathis büntetőivel és triplájával ellépett a Sopron (17-11). Légiósai révén gyorsan visszakapaszkodott a Kaposvár, de az első negyed utolsó kosara Sidibéé volt, így 20-19-re a hazaiak vezettek.

Halmai triplája érkezett a második etap első percének végén, amit még négy kaposvári pont követett hazai válasz nélkül (20-26). A Sopron 26-28-ig kapaszkodott vissza, de Jackson triplája megtörte a hazai lendületet. Ellenben a Kaposvár ismét sebességet váltott, és fokozatosan növelte előnyét. Halmai triplájával tíz fölé nőtt a különbség (30-42). Jean-Marie zsákolt, így lett közte tizennégy, ami differencia megmaradt a félidei szünetig (33-47).

Most Nichols kezdte egy hármassal a negyedet, Abell egy büntetőjét értékesítette. Két perc pontcsendet követően a Sopron elkapta a fonalat: egy 12-0-s etappal pillanatok alatt visszajött a meccsbe (48-48). A hatodik perc végén szerezte első akciógólját a Kaposvár: Eaddy kettesével vette vissza a vezetést. Da Silva azonban egymás után két akciót is duplával fejezett be, így 52-50-nél újra a hazaiak vezettek, amire Sidibe tett még rá két pontot – 21-3 volt a negyed állása nyolc perc elteltével. Az utolsó két percben Eaddy két duplát, Halmai pedig egy triplát tett helyre. A soproniak néggyel feleltek a gyorsan jött hét kaposvári pontra, így 58-57 állt az eredményjelzőn fél óra játék után.

Eaddy duplájával vette vissza a vezetést a KKK, de csak néhány másodperc erejéig: Griffin triplája is ült. Nichols gól jó plusz büntető-akciójával újabb három pont lett a soproniak jutalma. Sok rontott dobás jellemezte a következő perceket, 67-63-nál egy ideig nem érkezett pont egyik oldalról sem – közben viszont már csak négy perc volt hátra a meccsből. Griffin törte meg a pontcsendet, kettesére Eaddy hármasa érkezett. A soproniak Nichols büntetőivel és Mathis triplájával távolodtak – Abell büntetői találtak, két-két párban is, de másfél perccel a vége előtt 74-70-re így is a hazaiak vezettek. Griffin és Molnár pontjaival növelte előnyét a Sopron, amivel eldőlt a meccs: Eaddy két triplája ellenére sem tudott már egykosáron belülre kerülni a pontosan büntetőző Sopronnal szemben a Kaposvár, így a hazaiak 83-78-as sikert arattak.

Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 83-78 (20-19, 13-28, 25-10, 25-21)

Bajnokság, 18. forduló

Sopron, NOVOMATIC Aréna

Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Fodor Attila, Szilágyi Bálint (Schäffer Béla Róbert)

Sopron: Nichols 22/6, Meszlényi -, Griffin 16/3, Da Silva 9, Molnár M. 8. Csere: Mathis 19/6, Sidibe 9, Csendes -, Sitku -.

Kaposvár: Krnjajski 5, Abell 15, Paár 2, Bogdán -, Jean-Marie 8. Csere: Eaddy 27/9, Halmai 12/9, Jackson Jr. 5/3, Koprivica 4, Szőke B. -.

Címkék: kometa kaposvári kk, sopron, kosárlabda, sport