Hátrányból felállva játszott döntetlent a harmadik félkészülési mérkőzésén az NB II.-es Tiszakécskei LC otthonában a Kaposvári Rákóczi FC.

A Tisza-partiak érezhetően frissebben mozogtak, ami érhető, hiszen a jövő héten már bajnoki pontokért küzdenek, míg a kaposváriak számára csak egy hónap múlva folytatódik a pontvadászat. Ebből kiindulva a Tiszakécske gyorsan szerette volna ellenfelére erőltetni az akaratát, de a vendégek felvették a kesztyűt, így remek iramban teltek az első percek. Ezt megakasztotta a hazaiak vezető találata, ami egy jó helyről járó szabadrúgásból esett. Cipf Dominik ugyanis a tizenhatos jobb sárkáról lőhetett, s nem hibázott, pontosan rúgta a labdát a jobb felsőbe (1–0). A folytatás több kisebb és két nagyobb hazai lehetőséget tartogatott. Utóbbiak után Horváth Fábián két bravúrral óvta meg a vendégek kapuját az újabb találattól, hiszen Takács Tamás fejesénél és Kocsis Dominik közeli lövésénél is hárított. A folytatásban egyre bátrabban futballoztak a somogyiak, ami a labdabirtoklásban is megmutatkozott, s egy kontra végén, a védők közül kilépő gyorsléptű Babinszky Bence találatával a játékrész utolsó percében egyenlítettek. (1–1).

A második félidőt góllal kezdhette volna a Rákóczi, azonban Nicoló Mazzonetto kiugratása után Babinszky Bence ezúttal célt tévesztett. A folytatásban a hazaiak egyre többször tették próbára a szünetben csereként beálló vendég hálóőrt, Mikler Dánielt, aki azonban halmozta a bravúrokat, így hiába kerültek mezőnyfölénybe a hazaiak, a vezetést nem tudták megszerezni.

Székely Tibor: – Örülünk annak, hogy egy másodosztályú csapat ellen tudtunk játszani, amely ráadásul ez volt a főpróbája. Ezt lehetett is látni az ellenfélen: frissek, dinamikusak, erősek voltak, így ez egy nagyon hasznos mérkőzés volt a felkészülésünk szempontjából. Az első tíz percben egy kicsit kapkodtunk, megilletődötten játszottunk, ami akár az utazás, a füves pálya vagy akár amiatt is lehet, mert egy magasabb osztályú csapat ellen játszottunk. Ennek az okát majd megkeressük. Utána viszont bátrabbak lettünk, magasan szereztünk labdákat majd próbáltuk a magunk játékát játszani és a felkészülésünkre használtuk a mérkőzést. Sajnos egy rögzített helyzetből gólt kaptunk, de a csapat ment tovább, több helyzetünk volt, majd egy szép kontratámadás végén egyenlítettünk. Rúghattunk volna akár több gólt is, igaz a második félidőben kaphattunk is volna, de azt gondolom, reális eredmény született. Örülök annak, hogy szépen haladunk előre. 

Tiszakécskei LC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)

Tiszakécske, 100 néző.

Tiszakécskei LC: Prokop – Balázs B., Fodor F., Viczián, Valencsik (Grünwald, a 60. percben) – Lehoczky (Bencze, a 60. percben), Szőr (Bertus, a szünetben) – Torvund (Gyurján, a szünetben), Kocsis D. (Kryvotsiuk, a 60. percben), Cipf – Takács T. (Zamostny, a 60. percben). Vezetőedző: Kis Károly.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai (Rituper, a 69. percben) – A. Mazzonetto – Babinszky (Ötvös, a 60. percben), Horváth B. (Gál M., a szünetben), Szederkényi (Pintér M., a 60. percben), N. Mazzonetto – Hampuk (Mayer M., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Cipf (a 12. percben), illetve Babinszky (a 45. percben).

Címkék: felkészülés, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport