A listavezető, sorozatban 11 győzelmet számláló Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt látta vendégül a Kometa Kaposvári KK az élvonal 16. fordulójában - írja a bb1.hu.

Falco-pontokkal kezdődött a találkozó, Tanoh Dez már a hatodik vendég egységet húzta a gyűrűbe a második perc végén. Jackson triplája kiperdült, Tiby közelije nem – 0-8-nál időt kértek a hazaiak, majd Jackson révén össze is hozták első pontjaikat. Pot is betalált, ez viszont a hazaiakat rázta fel: Jackson tripláját egy dupla is követte, majd Abell is kintről talált be, míg közben a Falcótól csak Keller egy jó büntetője érkezett (10-11). Gyengén büntetőzött a Falco, Barac kimaradt kísérletei után már 1/5-tel állt ebben a mutatóban – két triplával azonban így is ellépett a Szombathely (12-19). Kapaszkodott a Kaposvár, Krnjajski hármasa ugrasztotta talpra a közönséget (17-20). Még két pontot jegyzett a Falco, 17-22-nél jött az első kisszünet.

Jackson blokkját, majd Eaddy kettesét ünnepelte a hazai publikum. Barac egy duplát majd két büntetőt tett helyre, de – érthetően – Krnjajski és Jackson labdaszerzése nagyobb tapsot kapott, csak úgy, mint Jackson gól jó plusz büntetős akciója, amit aztán Abell is megismételt – átvették a vezetést a kaposváriak (27-26). Pillanatok alatt fordított a Falco, négy pont érkezett a szombathelyiektől. Jackson is faulttal együtt dobta be ziccerét, majd a plusz egy dobás is jó volt. Minden Falco-dobásra érkezett hazai válasz, Abell részéről ráadásul ismét egy büntetővel együtt értékesített akció volt sikeres (37-36). Keller kettest dobott, Tanoh Dez és Szőke triplát váltottak. A félidő hajrájában azonban kihagyott a kaposváriak koncentrációja, amit megbüntetett a Szombathely: gyors akcióival 48-40-es előnyt szerzett, amire már csak két hazai pont érkezett, ráadásul egy Perl – Tanoh Dez alley-oop is keserítette a vendéglátókat a végén (42-50).

Pongó triplájával indult a második félidő, Eaddy kintije követte. Több kísérlet is lejött, majd érkezett Jackson, aki már nem hibázott. A Falco ismét rontott, Benke azonban visszatette a támadópattanót (47-55). Tíz fölé növelte előnyét a vendég csapat, és Halmai egyik kimaradt büntetője miatt egyelőre nem is sikerült visszajönni tízen belülre a hazaiaknak. Szigorított védekezésén a Falco: Perl betörése és Barac egy jó büntetője, valamint Jordano és Pot triplája után majdnem húszra nőtt a különbség (50-69). A harmadik negyed utolsó perceire meglett a közte huszonkettő is (52-74), nem tudott faragni hátrányából a Kaposvár – 58-78-ról jöhetett a záró negyed.

Mindkét oldalon hiba csúszott a támadásokba, de kézben tartotta a meccset a Falco – egy ilyen kaposvári hibát kihasználva ismét 22-re nőtt a differencia. A Falco gyorsindításai rejtettek magukban több veszélyt, így hiába Bogdán triplája, tovább nőtt az imént jelzett különbség (63-89). A Falco magabiztosan tartotta előnyét, győzelme nem forgott már veszélyben – még húszon belülre tudott jönni a Kaposvár, de így is 76-93 lett a vége.

Kometa Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-93 (17-22, 25-28, 16-28, 18-15)

Kaposvár, Kaposvár Aréna

Játékvezetők: Nagy Viktor, Török Daniella, Földesi Ádám (Farkas Zoltán)

Kaposvár: D. Jackson Jr. 12, Krnjajski 3/3, Abell 21/3, Szőke B. 6/3, R. Jackson Jr. 19/3. Csere: Eaddy 9/3, Bogdán 3/3, Puska 2, Halmai 1, Paár -, Antalics -.

Szombathely: Pot 14/3, Tanoh Dez 15/3, Benke 4, Tiby 6, Keller 5. Csere: Perl 22/3, Barac 13, Jordano 6/6, Pongó 3/3, Kovács B. 3/3, Krivacevic 2, Verasztó P. -.

Címkék: falco kc szombathely, kaposvári kk, kosárlabda, sport