A viadalon négy négyes csoportot alakítottak ki a szervezők, ám az utolsó pillanatban a bonyhádi Sörbarátok lemondta a szereplést, így a C csoport foghíjas maradt. Ezúttal is főleg a régióból, Somogy, Baranya és Tolna vármegyéből érkeztek játékosok, illetve csapatok, de a tavalyi győztes Junge Alte Vas vármegyéből, a Pecások pedig Budapestről érkezett. 

Az A csoport főként kaposvári csapatokat tömörített, a reggeli négyesből a FIFA 2005 és az M-car Bérautó jutott tovább, hasonló teljesítménnyel. A B csoport igazi presztízscsatákat hozott, végül a Kardos Ernő által vezetett Túró végzett az élen a Norbi Barátai előtt, akik nevükkel a tavaly elhunyt kiváló sportember, Tóth Norbert emlékének állítottak emléket. A C csoportot a címvédő Junge Alte nyerte a Fekete Sarki Kocsma előtt, a D jelű kvartettből pedig a budapesti Pecások és a balatonkeresztúri Tutto Bene lépett tovább. 

Délutánra már szépen megteltek a lelátók is, és a továbbjutásos szakaszra már igazi szurkolás is kialakult. Az első nagyobb meglepetésre a negyeddöntőig kellett várni, ahol kiesett a FIFA 2005 Kárpáti Kálmán FC, a Pecások és a Túró is, holott mindegyik gárda jó eséllyel pályázott akár a döntőre is. A középdöntő vesztesei közül a Tutto Bene állt legközelebb az elődöntőhöz, ám a gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban alulmaradtak a címvédővel szemben. A négy középdöntős mérkőzésen összesen négy találat született, ez is mutatja, mennyire kiegyenlítettek voltak erőviszonyok a kieséses szakaszban. 

A legjobb négy között aztán a Junge Alte nagy csatában 2-1-re legyőzte az M-car Bérautó együttesét, a Norbi Barátai pedig 1-0-ra a Fekete Sarki Kocsmát. A bronzérem Magyar Csaba mesterhármasa után az M-car Bérautó csapatáé lett, a döntőben pedig szintén gól nélküli találkozó után a Norbi Barátai büntetőkkel elhódította a győztesnek járó serleget, megfosztva így a Junge Altét a triplázás lehetőségétől, amely még soha senkinek nem sikerült a kupa 19 éves története során. 

A torna zárása rendhagyóra sikerült, mivel a szervező Sportpálya 2004 Egyesület nevében Kiss Ernő elnök mécsesgyújtással és búcsúbeszéddel köszönt el Tóth Norberttől, aki ikonikus alakja volt az elmúlt 30 évben Kaposvár kispályás és Somogy nagypályás labdarúgásának is. A győztesek külön öröm volt, hogy az aranyéremmel is tiszteleghettek a nagyszerű barátnak és sportembernek. A lelátón percekig zúgott a vastaps, így fejezte ki a közönség együttérzését. 

A tornán különdíjak is gazdára találtak, a gólkirály 8 találattal Magyar Csaba lett, az M-car Bérautó együtteséből, a legjobb játékosnak a győztes csapatból Kollega Krisztiánt választották a szervezők, a legjobb kapusnak járó trófeát pedig Horváth Norbert vehette át, aki szintén az M-car Bérautót erősítette. A legidősebb játékosnak járó kupa ezúttal is Szarka Lászlót illette, aki 78 évesen is beállt a kapuba, és képviselte a Cidri FC-t.

Címkék: labadúgó, öregfiúk, bajnokság, kispálya, Kaposvár, sport