A 13. forduló előtt harmadik helyezett NHSZ-Szolnoki Olajbányász fogadta a Kometa Kaposvári KK-t a férfi élvonal hétközi fordulójában - írja a bb1.hu. Wiggins egy büntetője talált, majd a második perc végén ugyanő akcióból is eredményes volt. Lukács hármasa érkezett a következő percben, aztán Paár révén lett meg az első kaposvári kosár – triplát dobott a negyedik minutum elején (7-3). Pongó távolija is pontos volt, gyorsan a tízhez közelített a különbség a felek között. Hat pontnál nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez a Kaposvár, sőt Little pontos büntetőit követően már két számjegyű volt a különbség a negyed utolsó percébe érve (21-11). Rudner tett még rá egy kettest, amit Eaddy duplája „semlegesített”, de az első etapot Pongó trojkája zárta le, így tovább nőtt a különbség (26-13).

Paár kapcsolt nagyobb sebességre, a második negyed első percét egy duplával és egy triplával kezdte. Más arcát mutatta a KKK, amely három és fél perc alatt csak két pontot engedett ellenfelének, míg támadóoldalon már tíz egységnél járt (28-23). Lukács két akciót is pontosan fejezett be, közte viszont Abell is elengedett egy triplát, Krnjajski pedig még egyet (32-29). Paár újabb kettessel hozta közelebb csapatát, Abell gól jó plusz büntetős akciója pedig már egyenlítést ért (34-34). Újabb pontváltás után egy 7-0-s futással vette vissza az irányítást a hazai csapat (43-36). Eaddy hármasa jó volt, viszont Lukács három büntetője is célba ért. A félidő hajrájában mindkét oldalon pontos büntetők követték egymást, 48-41-nél ért véget az első félidő.

Abell triplája indította a második félidőt, amire Thomastól hét, Wigginstől két pont érkezett válaszul (57-44). Abell törte meg a szolnoki lendületet egy kettessel, de csak egyetlen támadás erejéig: Wiggins ismét betalált. Több rontott akciót követően a szolnoki kispad hívta magához övéit, majd a taktikai megbeszélés után Eads hintett el egy triplát (64-50). Kiegyenlítettebb lett a játék, alig változott a különbség a folytatásban, viszont a negyed hajrájában kicsivel a kaposváriak – főleg Halmai és Fazekas – koncentráltak jobban, így 72-61-et mutatott az eredményjelző fél óra játék után.

A negyedik negyedből eltelt két és fél perc, mire az első pontok érkeztek: Wiggins faulttal együtt dobta be, és a büntetője is jó volt – Eaddy a fordulásból egy triplával szépített. Tartotta a tizenegy pontos előnyét a Szolnok, de Koprivica akciói után benézett tíz alá a Kaposvár; Thomas hármasáig (82-70). Mínusz tízre még vissza tudott kapaszkodni a vendég csapat, de közelebb már nem engedte ellenfelét az Olajbányász, amely így 94-82-es különbségű győzelmet aratott.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Kometa Kaposvári KK 94-82 (26-13, 22-28, 24-20, 22-21)
Bajnokság, 13. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Pozsonyi László (Reisz Péter)

Szolnok: Pongó 10/6, Eads 14/6, Lukács N. 21/3, Thomas 21/9, Wiggins 20. Csere: Rudner 6, Little 2, Sebők -, Révész -, Horváth Á. -.

Kaposvár: Krnjajski 5/3, Abell 20/6, Paár 10/6, Jackson -, Jean-Marie 2. Csere: Eaddy 17/6, Koprivica 12, Fazekas 6, Halmai 5/3, Bogdán 4, Puska 1.

Címkék: kometa kaposvári kk, szolnok, kosárlabda, sport