Jól kezdte a mérkőzést a Kaposvár, két perc alatt meglépett 7-2-re - írja a bb1.hu. Fokozatosan magára talált a Kecskemét, három és fél perc elteltével 10-10-nél Dramicsanin büntetőjével egyenlített, majd Karahodzsics közelijével a vezetést is átvette. A hazai csapat rendre elhibázta a támadásait, a vendégek pedig Tóth kosaraival 19-12-re megléptek. Fazekas zsákolásával jött közelebb a Kaposvár, ám Sinik közelijével, majd két triplájával tisztes előnyt szerzett magának az első tíz percet követően a vendég csapat (14-27).

Elhibázott támadásokkal indult a második negyed, majd Bogdán triplája törte meg a kosárcsendet. Abell két büntetőt értékesített, de még így is nyolc ponttal tartott előrébb a Kecskemét. Halmai révén hiába jött közelebb többször is a somogyi alakulat, Wittmannak minden hazai kosárra volt válasza. A 19. percben már 27-49 is állt az eredményjelzőn, a legjobbkor talált be távolról hazai szempontból Jackson. Hiába zárult Eaddy középtávolijával a játékrész, így is 12 pont megmaradt a vendégek előnyéből (36-48).

Eaddy kosarával indult a második félidő, majd Sinik és Abell talált be távolról. Koprivica és Jackson kosaraival kapaszkodott a Kaposvár, ám 45-51-nél Sinik dobott újabb triplát, mielőtt túlzottan szoros lett volna a mérkőzés. Nem adták azonban fel a hazaiak. Krnjajszki beállítása hozott lendületet a játékukba, kosaraira építve feljöttek 52-54-re. Az egyenlítés azonban újra elmaradt Wittmann triplájának köszönhetően. A kaposváriak küzdöttek becsülettel, azonban a Kecskemét folyamatosan megtartott néhány pontot az előnyéből. Paár triplájával zárult a harmadik negyed, a mérkőzés pedig újra nyílt lett (64-67).

Nem változott a mérkőzés forgatókönyve, továbbra is csak pár pont volt a felek közötti különbség. De ezzel a pár ponttal továbbra is a Kecskemét tartott előrébb. A Kaposvár folyamatosan próbálkozott, de amikor igazán szorossá válhatott volna a találkozó, kecskeméti részről betalált valaki. Karahodzsics és Dramicsanin is fontos kosarakat jegyzett, öt perccel a vége előtt 83-75-re vezettek a vendégek. Krnjajszki triplájára Dramicsanin válaszolt triplával, így két perccel a vége előtt már egyértelműnek tűnt, hogy beér a célegyenesbe a Kecskemét. Nem sikerült fordítaniuk a kaposváriaknak, végül 11 pontos győzelmet arattak a vendégek (86-97).

Kometa Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-97 (14-27, 22-21, 28-19, 22-30)

Kaposvár: Krnjajszki 12/6, Abell 15/12, Paár 7/6, Jackson 13/3, Koprivica 14. Csere: Eaddy 9/3, Fazekas 4, Puska -, Halmai 7/3, Bogdán 5/3.

Kecskemét: Sinik 24/12, Bogues 6, Kucsera 6/6, Ivkovics 3, Karahodzsics 15. Csere: Wittmann 14/6, Dramicsanin 24/9, Tóth Barna 5/3.

Címkék: kometa kaposvári kk, kecskemét, kosárlabda, sport