A Szolnok elleni bravúrt követően nem jött az újabb meglepetés, így 17-6-os vereséget szenvedett a Kaposvári Vízilabda Klub az élmezőnyhöz tartozó Vasas otthonában - írja a kapospolo.hu. A fővárosiak már az első negyedben ötgólos előnyt harcoltak ki, és hiába küzdöttek nagyot a somogyiak a második játékrészben, a különbség tovább nőtt a felek között.

A harmadik negyed ismét a piros-kékekről szólt, amit újfent egy szoros felvonás követett, így végül összességében 11 góllal bizonyultak jobbnak a vendéglátók. A kaposvári csapatból Berta József és Juhász-Szelei Norbert egyaránt 2-2 gólig jutott, rajtuk kívül pedig Dőry Farkas és Kakstedter Bendegúz talált még be.

A kilenc év után felsőházba kerülő KVK számára ezzel véget ért a 2023-as esztendő. Folytatás 2024-ben az Európa-bajnokság és a világbajnokság után.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 13. forduló

A-HÍD VasasPlaket - Kaposvári VK 17-6 (6-1, 3-2, 6-2, 2-1)

Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda, 120 néző. Vezette:

A-Híd VasasPlaket: Mizsei – Rasovic (1), Dedovic (2), Randelovic (2), Burián, Bátori (2), Batizi (3). Csere: Ragács (1), Sélley-Rauscher, Dala (3), Lakatos, Bedő (3), Zerinváry. Vezetőedző: Slobodan Nikic.

Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (1), ifj. Berta J. (2), Pellei F., Baj, Vindisch, Juhász-Szelei (2). Csere: Kósik (kapus), Aranyi, Kakstedter (1), Fülöp B., Palatinus, Vörös, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.

Címkék: ob1, kaposvári vízilabda klub, vízilabda, sport