A Kaposvári Rákóczi FC Bíró Dominik és Hampuk Ádám találataival verte a PTE-PEAC csapatát az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 17. fordulójában - tudósít az évadzáró mérkőzésről a klub honlapja.

Itt írtak arról is, hogy a találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedző, Horváth Rudolf nagy bejelentést tett: "Hetek óta lehet látni, hogy folyamatosan jövünk fel, így számítottam arra, hogy megszerezzük a győzelmet. Azt gondolom, a helyzetek száma alapján megérdemelten nyertünk. Az őszi szezon nehezen indult, de most sajnálom, hogy véget ért. Örültem volna még pár fordulónak, hiszen a nem túl jó rajt után kialakult a csapat magja és másfél év után végre felfelé tudunk tekinteni. Családi okok miatt a PEAC ellen vezettem utoljára a csapatot, de úgy gondolom, jó helyzetben, becsülettel adom át a helyemet. Van jövőkép, sok fiatal, saját nevelésű játékos alkotja a keretet, ami a későbbiekben biztosíthatja az osztályváltást. Másfél évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem, hiszen egy életben egyszer adódik ilyen lehetőség. Prukner László elnök úr pedig életem lehetőségét kínálta fel. Megtiszteltetés volt egy ilyen tradicionális klubnál vezetőedzőként dolgozni, de azt is tudni kell, hogy sokszor volt nehéz helyzetben a csapat, álltunk a szakadék szélén, többször csak egy nüanszon múlt a folytatás, de végig bíztam a játékosokban, azokban, akik most a gerincet alkotják. A napi munka fokozatosan vált egyre jobbá, egyre könnyebbé, de a leendő gyermekem miatt úgy döntöttem, hogy a családom közelében szeretnék lenni. Ha ezt a koncepciót folytatja a klub, akkor hamarosan lehetőség adódik a feljutásra."

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

Kaposvári Rákóczi FC–PTE-PEAC 3–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Iványi G. (Kondákor T., Jakab B.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B. (Mayer M., a 86. percben), A. Mazzonetto (Ipolyi-Várkonyi, a 86. percben), Szederkényi – Ekker (N. Mazzoneto, a 74. percben), Hampuk (Ötvös, a 86. percben), Bíró D. (Pintér M., a 80. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

PTE-PEAC: Paceka – Nagy M. (Ikladi, az 55. percben), Temesvári, Hazenauer (Fröhlich, a 84. percben), Leidl – Hawkins, Bozóki (Wieland, a 74. percben) – Grósz (Orbán K., az 55. percben), Gelencsér G., Gelencsér B. (Udvardi, az 55. percben) – Kása. Vezetőedző: Kardos Ernő.

Gólszerzők: Bíró D. (a 33. percben), Hampuk (a 35. és a 49. percben – a másodikat 11-esből).

Sárga lap: Horváth B. (a 78. percben), illetve Nagy M. (az 52. percben), Gelencsér G. (a 78. percben).

Címkék: PTE-PEAC, NB III, Pécs, Rákóczi, Kaposvár, sport