A nyitó játszmában nagyon egyoldalú játékot láthattunk, s mindösszesen csak negyed óráig tartott. Úgy tűnt, hogy a házigazda Testnevelési Egyetem csapata túlzottan tisztelte a bajnoki címvédő kaposvári ellenfelét, így aztán a hazaiak mestere, Nagy Gergely 6–0 arányú Fino-vezetésnél már magához kérette a játékosait. Ez sem segített: 9–0-ra ment a Fino Kaposvár, amikor megszerezte első pontját a TFSE. Egyre csak nőtt a különbség a két társulat között, aminek az lett a vége, hogy a házigazda fővárosiak nem tudtak kijönni a 10-ből.

A második felvonásra aztán összekapta magát a Testnevelési Egyetem társulata. Ekkor volt először a mérkőzés folyamán döntetlen (1–1), majd a kaposvári együttes ritmust váltott, s meglépett hét ponttal (8–15). A lelkes hazaiak azonban nem adták magukat, és zsinórban hat pontot gyártva felzárkóztak (14–15). Ezután felváltva szerezte a pontokat a két csapat – közben Baróti Árpádot Kalmár Ákos, a kubai Tomas Lescayt pedig Iván Bence váltotta –, majd át is vették a vezetést a házigazdák. Amikor már 22–20-ra vezettek, akkor váltott magasabb sebességi fokozatba a somogyi együttes. Egymás után négy pontot szereztek, s bár az első játszmalabdát hárították a hazaiak, a Fino zárta le ezt a játékrészt.

A harmadik, utolsó játékrészben megint csak a vendég somogyiak akarata érvényesült a pályán. Végig vezetve nyerték a ezt felvonást, miközben a hajrában lehetőséget kapott Tóth Gábor, Zarka Márton és az ugyancsak saját nevelésű liberó, Eördögh Bálint is. Nekik egyébként nem igazán volt szükségük a mérkőzés előtti bemelegítésre, ők ugyanis Dágról érkeztek, ahol délután az U20-as csapattal két győztes meccset, egészen pontosan kilenc játszmát tudtak le.

A mérkőzés legponterősebb játékosa a nyáron érkezett orosz légiós, Stepan Novoselov volt, aki 14 pontot szorgoskodott össze, voltak közte szép támadások és több látványos blokk is.

Férfi Extraliga 9. forduló

TFSE – Fino Kaposvár 0:3 (-9, -23, -16)

Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, 99 néző. V.: Bibók, Horváth M.

TFSE: Quintz 4, Tóth K. 7, Gebhardt 12, Mihucz 4, Tóth M., Winter 1. Csere: Laczi (liberó), Füzék 2, Balázs 2, Merkler 2. Vezetőedző: Nagy Gergely

FINO: Magyar 4, Hubicska 10, Novoselov 14, Baróti 6, Bögöly 7, Lescay. Csere: Bozóki, Eördögh (liberók), Zarka, Iván B. 3, Kalmár 10, Tóth G. 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

Edzői értékelés

Szlobodan Prakljacsics: – Hoztuk a kötelezőt. Amíg a saját játékunkat játszottuk, addig nem volt kérdéses az eredmény. A második szettben a figyelmetlenségünket kihasználta a TF.

Címkék: tfse, fino kaposvár, röplabda, sport