Idei utolsó idegenbeli mérkőzésén, 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi NB III-as labdarúgócsapata. A zöld-fehérek hátrányba kerültek az első félidőben a bajnoki címre is esélyes Szentlőrinc otthonában, de Hampuk egyenlíteni tudott a második játékrészben.

A somogyiak a hatodik helyről várhatják a PTE-PEAC elleni évzárót.

NB III. Dél-Nyugati csoport 16. forduló

Szentlőrinc–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)

Szentlőrinc, 200 néző. V.: Jakab Á. (Halmai K., Gordos Á.).

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes B., Sághy, Németh M. – Hleba, Kesztyűs M. (Kiss-Szemán, a 86. percben) – Grabant (Szabó Z., a 71. percben), Múcska (Kiss K., a 78. percben), Rétyi – Novák Zs. Vezetőedző: Pichler Gábor.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., A. Mazzonetto – Babinszky (Hampuk, a szünetben), Szederkényi, Ekker (N. Mazzonetto, a 80. percben) – Bíró D. (Mayer M., a 74. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Novák Zs. (a 35. percben), illetve Hampuk (a 76. percben).

Sárga lap: Szmola (a 61. percben), Novák Zs. (a 85. percben), illetve Babinszky (a 23. percben), Harsányi (a 37. percben), Ekker (a 42. percben), Horváth Rudolf (a 92. percben – kispadról).

Horváth Rudolf: – A bajnokság kezdete óta folyamatosan jövünk fel, többször is meccsben tudtunk lenni az élcsapatokkal, ráadásul most volt egy feladatunk is: szerettünk volna visszavágni a négygólos hazai vereségért. Ez most pontszerzésben nyilvánult meg, de ez a döntetlen sokat ért a jövőre nézve, hiszen aki látta a mérkőzést tudja, hogy ez a hazai csapatra nézve hízelgő. Uraltuk a találkozót, főleg a második félidőben, ahol egy begyakorolt figura után egyenlítettünk. A bajnokság kezdete óta közeledtünk a Szentlőrinchez, emellett pedig remek szellemben futballoztunk. Ezt meg kell őriznünk ahhoz, hogy visszahozzuk azt a Rákóczit, amely a feljutásért harcolhat.

Pichler Gábor: – Ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy fizikális, masszív, párharcokra alapozó csapat a Kaposvár. Az első félidőben azt csináltuk, amiben jobbak vagyunk, ez pedig a foci. Ennek meglett az eredménye, de nem tudtuk megszerezni a második találatot, ami eldönthette volna a mérkőzést. A második félidőben, érthetetlen módon felvettük az ellenfél stílusát, gyakorlatilag csak a levegőben volt a labda, majd egy védekezési fegyelmezetlenségből, egy bedobásból gólt kaptunk. Nem tettünk eleget a győzelemért, de nincs tragédia.

Címkék: kaposvári rákóczi fc, nb3, labdarúgás, sport