A hibátlanul álló Arconic-Alba Fehérvár fogadta hazai pályán az előző fordulóban javító, ZTE-t legyőző Kometa Kaposvári KK-t. Függetlenül a somogyiak javuló formájától, a találkozó egyértelmű esélyese a fehérvári együttes volt - írja a bb1.hu.

Egy perc elteltét követően született meg az első kosár, ekkor Barnett fejezett be közelről egy akciót. Az ellentámadásból Paár válaszolt távolról, így már a kaposváriaknál volt az előny. Chambers, majd Philmore kosaraival magához ragadta a kezdeményezést az Alba, de a vendégek nem akartak leszakadni, Paár újabb triplájával 8-8-nál ismét egál volt a meccs. Philmore zsákolását követően hiába volt újfent a hazaiaknál az előny, némi meglepetésre innentől már végig a vendégek vezettek a negyedben, Jackson és Paár pontjainak köszönhetően 10-18-at mutatott az eredményjelző a 7. percben. Vojvoda révén kapaszkodtak a fehérváriak, a negyedet hárompontos vendég vezetéssel zárták a felek (19-22).

A kaposváriak új szerzeménye, az előző fordulóban parádézó Eaddy a második negyed elején megszerezte első kosarát, de összességében nem nagyon ment neki a dobás ezen az estén. A 12. percben Vojvoda hárompontosával egalizált az Alba, de a vezetést nem sikerült átvenniük, mert Fazekas válaszolt rá. Továbbra is az Abell vezette vendégek léptek fel kezdeményező félként, párpontos előnyük megmaradt. Vojvoda 37-37-nél egyenlített másodjára, de a vezetést ez alkalommal is a Kaposvár vette vissza Koprivica kosarával. Egészen 18. percig kellett várni, hogy a hazai publikum örülhessen, amikor Dickey büntetőit követően 43-41 állt az eredményjelzőn. A vendégek egyenlítettek, de a negyed utolsó kosara az először betaláló Robertsé volt.  Három ponttal vezettek a félidőben a hazaiak (48-45).

A nagyszünetről egészen más lendülettel jött ki az Alba, pillanatok alatt úgy nézett ki, hogy akár a meccset is eldönthetik. Váradi Kornélnak a 25. percig már kétszer kellett időt kérnie, mert a fehérváriak egy 17-3-as rohanásnál tartottak. Chambers és Vojvoda indította a rohamot, majd Barnett, Philmore és Roberts is hozzátette a magáét, míg a vendégek minden támadásukat elrontották. Egyre jobban nyílt az olló a felek között, 15 pont körül állandósult a hazaiak előnye. A végén erre sikerült rárakni még egy lapáttal, Roberts pontjaival 20 pont feletti lett a különbség (81-56).

Nem vett vissza a lendületéből a záró etapban sem az Alba. A 35. percben Roberts zsákolását követően már 30 pontos volt a differencia. Tekintettel arra, hogy a mérkőzés eldőlt, mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a kevesebb szerepet kapó játékosok is. A végén már csak a különbség volt a kérdéses, és az, hogy sikerül-e a 100 pont átlépnie a hazaiaknak. Barnett hárompontosával ez is összejött, végül 28 pontos, magabiztos győzelmet aratott a fehérvári csapat (105-77).

Arconic-Alba Fehérvár - Kometa Kaposvári KK 105-77 (19-22, 29-23, 33-11, 24-21)
Bajnokság, 8. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Pozsonyi László, Horváth Csongor Béla (Téczely Tamás)

Alba: Chambers 18/3, Kass 2, Barnett 19/9, Philmore 11/3, Dickey 15. Csere: Vojvoda 17/9, Roberts 21/9, Balogh M. -, Takács Mi. 2, Góbi -, Kiss B. -.

Kaposvár: Eaddy 7/3, Abell 13/6, Paár 17/12, Koprivica 8, Jackson 15. Csere: Krnjajszki 3/3, Halmai 6, Antalics -, Bogdán 2, Szőke -, Puska -, Fazekas M. 6.

Címkék: kometa kaposvári kk, alba fehérvár, kosárlabda, sport