A pénteki Fino Kaposvár – DEAC mérkőzés Iván Gergő Emlékmeccs is volt: a kaposváriak ezzel a mérkőzéssel kívántak emlékezni a tavaly januárban tragikus körülmények között elhunyt fiatal játékosra - írja a hunvolley.info. A mérkőzés teljes jegybevételét az Iván Gergő Emlékalapítvány javára ajánlották fel.

A mérkőzést meggyőző fölénnyel nyerték a kaposváriak, ezzel pedig megszakadt a DEAC öt meccs óta tartó győzelmi sorozata.

A játéknap másik mérkőzésén a Kecskemét egy ötszettes, drámai csatában győzte le idegenben a MEAFC-Miskolcot.

Férfi Extraliga 7. forduló

Fino Kaposvár – DEAC 3:0 (15, 24, 17)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 654 néző. V.: Mezőffy, Horváth M.

FINO: Iván B. 4, Baróti 22, Bögöly 9, Lescay 10, Magyar 4, Hubicska 10. Csere: Bozóki (liberó), Hernandez, Novoselov, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

DEAC: Tóth A. 1, Bagics 7, Kiss I. 5, Pavljuk 7, Willian 11, Marlon 9. Csere: Bán (liberó), Imre, Lovas 1, Veres. Vezetőedző: Szabó László

Edzői értékelés

Szlobodan Prakljacsics: – Gratulálok a csapatnak! Úgy gondolom visszataláltunk arra az útra és a játékra, amelyet a BL forduló előtt megszokott tőlünk a közönség. A mérkőzés folyamán mind támadásban, mint blokk-védekezésben határozottak voltunk, és ez volt a kulcs a mai mérkőzésen.

Szabó László: – A Kaposvár nagyon fegyelmezetten játszott, jól nyitottak, nehezen tudtuk a támadásainkat felépíteni, és blokkban is jól szűrték az ütéseinket. Gratulálunk a Kaposvárnak!

Címkék: iván gergő, deac, debrecen, fino kaposvár, sport