Ifjabb Berta Józsefnek és Vindisch Ferencnek szólt a taps a Kaposvár – Eger OB I-es vízilabda mérkőzés előtt. Előbbi 300. mérkőzését játszotta szombaton, utóbbi pedig egy hete az UVSE ellen szállt medencébe 650. alkalommal.

Berta rögtön góllal indította a jubileumi mérkőzését és később a társai sem szerettek volna lemaradni. A hazaiak nem kevesebb, mint 6 alkalommal találtak be az első negyedben, amire csak egyszer válaszoltak a vendégek, így magabiztos KVK-vezetéssel ért véget az első felvonás. A második negyedben valamelyest feljavult az egriek játéka, háromszor is bevették Kósik Soma kapuját, míg a somogyiak kétszer voltak eredményesek, így a nagyszünetben 8-4 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban az egriek tovább faragtak a hátrányukból. Több kaposvári ziccer is kimaradt, míg a túloldalon egyre inkább belejöttek a gólgyártásba Sudár Olivérék. Az elején kiharcolt előnyből azonban így is megmaradt három a zárófelvonásra. Tüzes hangulatban kezdődött az utolsó nyolc perc. Fülöp Bencét és Kirill Rustanovot állították ki cserével a játékvezetők, majd két gyors gólváltást láthatott a nagyérdemű. Kósik Soma fontos védésekkel jelentkezett a hazai kapuban, majd Pellei Frank szerzett fontos gólt, amivel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa.

A KVK ezzel a sikerrel már négy meccse veretlen az OB I-ben és továbbra is a tabella 7. helyén állnak.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 8. forduló

Kaposvári Vízilabda Klub – Tigra-ZF-Eger 14-10 (6-1, 2-3, 3-4, 3-2)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 260 néző. Vezette: Tóth S., Ercse N.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (3), Vindisch (1), Pellei F. (1), Baj (2), Fülöp B. (3), ifj. Berta J. (2). Csere: Aranyi A., Kakstedter (2), Palatinus, Takács J., Juhász-Szelei, Vörös. Edző: Surányi László.

Eger: Krémer – Dóczi (1), Murisic, Spitz, Krijestorac, Rádli (3), Sári A. (2). Csere: Biros S., Sudár O. (2), Rustanov (2), Gólya, Mészáros B., Domonkos D. Edző: Tóth Kálmán.

Gól, emberelőnyből: 9/6, illetve 13/6.

Gól, ötméteresből: –

Kiállítva végleg cserével: Fülöp B. (27. p.), illetve Rustanov (27. p.).

Kipontozódott: ifj. Berta J. (27. p.), Aranyi (29. p.).

Címkék: eger, ob1, kaposvári vízilabda klub, sport